Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα
Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα
Τάρτα αχλάδι με σφολιάτα τραγανή και κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας. Ιδανική για γλυκό μετά το γεύμα ή σαν συνοδευτικό για τσάι ή καφέ.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Για την τάρτα αχλάδι με σοκολάτα και τραγανή σφολιάτα, τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Στραγγίζουμε τα αχλάδια από το χυμό τους.
- Τα κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και έπειτα κάθε μισό το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.
- Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα).
- Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).
- Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 30΄, να ροδίσει η σφολιάτα, στους 180οC.
- Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.
- Κόβουμε σε 6 κομμάτια τετράγωνα.
- Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.