• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
9
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 6 αχλάδια κομπόστα (στραγγισμένα)
  • 125 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. σκόνη αμυγδάλου
  • 100 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα

    Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα

    Τάρτα αχλάδι με σφολιάτα τραγανή και κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας. Ιδανική για γλυκό μετά το γεύμα ή σαν συνοδευτικό για τσάι ή καφέ.

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Για την τάρτα αχλάδι με σοκολάτα και τραγανή σφολιάτα, τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
    • Στραγγίζουμε τα αχλάδια από το χυμό τους.
    • Τα κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και έπειτα κάθε μισό το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.
    • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα.
    • Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.
    • Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα).
    • Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).
    • Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 30΄, να ροδίσει η σφολιάτα, στους 180οC.
    • Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.
    • Κόβουμε σε 6 κομμάτια τετράγωνα.
    • Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Αν σας άρεσε η τάρτα αχλάδι με σοκολάτα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Κάτι μαγειρεύεται