Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε πρώτα την κομπόστα βερίκοκο.
- Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι (100 γραμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ.
- Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ.
- Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα.
- Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμ. γάλα ή ετοιμάζουμε ανάλογη ποσότητα κρέμας ζαχαχροπλαστικής.
- Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε.
- Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Άννα Καντζού.