Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Θα χρησιμοποιήσουμε 1 ταψάκι μιας χρήσεως 30×21 εκ. ή 1 φόρμα δαχτυλίδι 22-24 εκ.
- Τη βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμόσουν.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κaι ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Βάζουμε στο ταψάκι.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΗ BITTER ΜΟΥΣ
- Κομματιάζουμε πρώτα την πικρή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά.
- Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Παίρνουμε τη φόρμα δακτυλίδι με τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.