Εκτέλεση
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Θα χρησιμοποιήσουμε 1 ταψάκι μιας χρήσεως 30×21 εκ. ή 1 φόρμα δαχτυλίδι 22-24 εκ.
Τη βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμόσουν.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κaι ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε στο ταψάκι.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Κομματιάζουμε πρώτα την πικρή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά.
Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Παίρνουμε τη φόρμα δακτυλίδι με τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.
Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεφορμάρουμε.
Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.