Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες χρυσαφένιες και τραγανές απ’ έξω, με τυρένια, ζουμερή καρδιά στο εσωτερικό. Συνοδεύονται από δροσερή σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και κάππαρη, που απογειώνουν τη γεύση.

Εύκολη
0:25

30 τεμάχια

15 λεπτά

10 λεπτά

τυροκροκετεσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που πλάθεται εύκολα.
  3. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζάνι αλεύρι (για το πανάρισμα).
  4. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθουμε, πανάροντάς τες στο αλεύρι.
  5. Αφού τις πανάρουμε όλες, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  7. Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες ζεστές, συνοδεύοντάς τες με την κρύα σάλτσα ντομάτας.

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις χαράζουμε σταυρωτά στην κάτω πλευρά με ένα μικρό μαχαίρι. Τις βυθίζουμε σε νερό που βράζει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να χαλαρώσει η φλούδα τους.
  2. Τις μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να διακοπεί ο βρασμός. Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε με ευκολία και τις πολτοποιούμε.
  3. Μεταφέρουμε την πολτοποιημένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κάππαρη, τις σταφίδες, το βαλσαμικό ξίδι και τέλος το ελαιόλαδο.
  5. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
  6. Σερβίρεται κρύα, ως συνοδευτική σάλτσα για τυροκροκέτες, ψητά ή ακόμα και σαν άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί.
Απόρρητο