Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που πλάθεται εύκολα.
- Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζάνι αλεύρι (για το πανάρισμα).
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθουμε, πανάροντάς τες στο αλεύρι.
- Αφού τις πανάρουμε όλες, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες ζεστές, συνοδεύοντάς τες με την κρύα σάλτσα ντομάτας.
ΣΑΛΤΣΑ
- Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις χαράζουμε σταυρωτά στην κάτω πλευρά με ένα μικρό μαχαίρι. Τις βυθίζουμε σε νερό που βράζει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να χαλαρώσει η φλούδα τους.
- Τις μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να διακοπεί ο βρασμός. Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε με ευκολία και τις πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε την πολτοποιημένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κάππαρη, τις σταφίδες, το βαλσαμικό ξίδι και τέλος το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Σερβίρεται κρύα, ως συνοδευτική σάλτσα για τυροκροκέτες, ψητά ή ακόμα και σαν άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί.