Πίσω

Το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Ο Δεκαπενταύγουστος έρχεται, με γιορτινό τραπέζι και ανάλογη διάθεση. Θέλω να βγείτε ασπροπρόσωποι όσοι θα είστε στην κουζίνα αυτή την ημέρα, γι’ αυτό διάλεξα για εσάς τις καλύτερες συνταγές, για σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά. Συνταγές που απαιτούν λίγο από το χρόνο σας, αλλά αρκετή οργάνωση! Συνταγές για σίγουρη επιτυχία.
Γεμίστε το γιορτινό σας τραπέζι με πολύχρωμες σαλάτες, συνοδευτικά. Γράψτε τα υλικά και μια ημέρα πριν από εκείνη του μαγειρέματος, κάντε τα ψώνια και την προετοιμασία σας!

Σαλάτες και ορεκτικά

Καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι σταφύλι και αμύγδαλα θρεπτική και δροσερή. Η απόλυτη καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα! Τόσο δροσερή, αρωματική και νόστιμη που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας!

Ένα φανταστικό ορεκτικό, μπουκίτσες από μπαλάκια τυριών. Εύκολες με φέτα, τραγανές από έξω με τυρένια ζουμερή καρδιά! Είναι σκέτη απόλαυση.

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα, ζαμπόν και τυριά. Απολαυστικό φαγητό στο φούρνο με τα αρώματα της μελιτζάνας που θα ξετρελαίνουν και τον πιο δύσπιστο καλεσμένο σας!

Η πιο ωραία πατατοσαλάτα που εξαφανίζεται σε όλα τα τραπέζια μου. Δροσερή, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Σκέτη ή σαν γαρνιτούρα είναι τέλεια, γι’ αυτό διπλασιάστε τη δόση γιατί όση κι αν φτιάξετε ποτέ δεν είναι αρκετή.

Κυκλαδίτικη πίτα με κολοκυθάκια. Η πιο ωραία πίτα με κολοκυθάκια και τυριά από τα νησιά μας. Καλοκαιρινή συνταγή για μία πίτα από τις Κυκλάδες! Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά λαχανικά και γευτείτε το πιο νόστιμο καλοκαίρι στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Κυρίως πιάτα

Αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι! Μια συνταγή να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Απίθανα αρώματα και φανταστική γεύση. Το πιο κλασικό ελληνικό, φαγητό της γιορτής! Το στήνετε σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και έχετε το χρόνο σας να ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες προετοιμασίες.

Μοσχαράκι με λαχανικά και φέτα. Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα. Μαγειρέψτε το όσο ακόμα έχουμε μπόλικα λαχανικά εποχής.

Εύκολο και γρήγορο ρολό κοτόπουλο, με πυκνή σάλτσα κρασιού. Ψήστε το στην κατσαρόλα για να κρατήσει όλα τα ζουμιά του και να παραμείνει υγρό και ζουμερό. Χοιρινή πανσέτα στη σχάρα με ψητά λαχανικά! Τόσο μαλακό, τόσο γευστικό και τόσο εύκολο. Ένα πιάτο που θα μείνει αξέχαστο!

Γλυκά

Σεμιφρέντο. Απολαυστικό σεμιφρέντο, μία καταπληκτική συνταγή με υπέροχη γεύση που θα κλέψει τις εντυπώσεις, σας το υπογράφω!

Προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό.  Αγαπημένο όλων και κλασικό γλυκό. Φτιάξτε τα σου 1-2 μέρες νωρίτερα και “στήστε” το γλυκό σας την τελευταία στιγμή! Παντεσπάνια Σαντορίνης, παραδοσιακή συνταγή. Γλυκό της χαράς και της γιορτής.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται