Τώρα το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας!
Δοκιμάστε την κίτρινη κολοκύθα σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή και θα δείτε ότι είναι απλά υπέροχη!
Κρατήστε μερικά κομμάτια κολοκύθας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα. Πασπαλίστε με κανελοζάχαρη για να τα κάνετε μοναδικά γλυκίσματα ή με τριμμένο τυρί για αλμυρό σνακ!
Και τους σπόρους μην τους πετάξετε. Καθαρίστε τις ίνες αλατίστε και αραδιάστε τους σε μία μεγάλη λαμαρίνα. Ψήστε τους στον φούρνο να στεγνώσουν, να ροδίσουν ελαφρά κι απολαύστε σνακ υγιεινό, φτιαγμένο από τα χεράκια σας.
Πάμε να δούμε τις αγαπημένες μου συνταγές με κολοκύθα, που έχω επιλέξει για εσάς!
Αυτή η κολοκυθόσουπα βελουτέ, έχει πραγματικά βελούδινη και μαγική υφή. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο στους καλεσμένους σας, ή να την απολαύσετε αχνιστή για ένα ελαφρύ γεύμα! Για τη γεύση της δεν θα σας πω πολλά, φτιάξτε τη στην πρώτη ευκαιρία και θα με θυμηθείτε.

Αν αναζητάτε εναλλακτικά υλικά για να μαγειρέψετε, να μια ωραία συνταγή! Μακαρόνια κολοκύθας με σάλτσα πέστο αβοκάντο ή αλλιώς spaghetti squas. Μία συνταγή vegan, χωρίς γλουτένη για να απολαύσετε την κίτρινη κολοκύθα με τρόπο μοναδικό και να αποφύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες των κλασικών ζυμαρικών.

Ενώ αν θέλετε να φτιάξετε μία πίτα αλμυρή με την κολοκύθα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την παραδοσιακή πίτα χωρίς φύλλο, τη μπατζίνα με κολοκύθι από την Θεσσαλία. Εξωτερικά γίνεται τραγανή σαν να έχει φύλλο και μέσα είναι αφράτη και πεντανόστιμη.

Θέλετε αλμυρή τάρτα; Μπορείτε με την κολοκύθα να φτιάξετε αυτή τη θεϊκή τάρτα, με φύλλο γιαουρτιού. Είναι μία εύκολη συνταγή, η ζύμη της είναι μπισκοτένια και η γέμισή της, πεντανόστιμη με την κολοκύθα και τα τυριά να πρωταγωνιστούν.

Η κολοκύθα μπορεί να απογειώσει τις σαλάτες σας μιας και τους προσθέτει νοστιμιά και γλύκα μοναδική! Φτιάξτε αυτή τη σαλάτα με τρυφερά φύλλα από σπανάκι, κολοκύθα ψητή και σως με μέλι και μουστάρδα και θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια.
