Χριστουγεννιάτικο Μενού 2022

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αν οι στολισμοί στα μαγαζιά και τα αστραφτερά λαμπιόνια στους δρόμους δεν σας έχουν βάλει σε ανάλογο mood, τότε σίγουρα στο πνεύμα των γιορτών θα σας βάλει η προετοιμασία για το μενού των Χριστουγέννων.

Το τραπέζι των Χριστουγέννων είθισται να είναι το πιο πλούσιο της χρονιάς σε ποικιλία πιάτων που δίνουν στο πατροπαράδοτο γεύμα την αίγλη και την πληθωρικότητα που αυτές οι μέρες απαιτούν.

Είτε κάνετε τραπέζι το βράδυ της παραμονής είτε ανήμερα τα Χριστούγεννα, αυτή η λίστα γιορτινών συνταγών θα απογειώσει τη γεύση στα πιάτα που θα σερβίρετε και θα επαναπροσδιορίσει τις μαγειρικές σας ικανότητες!

Μαζέψτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα γύρω από το τραπέζι και απολαύστε όλοι μαζί ένα άκρως γιορτινό και αξιομνημόνευτο γεύμα.

Γαλοπούλα γεμιστή

Η βασίλισσα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι μία καλοψημένη και ζουμερή γαλοπούλα γεμιστή. Δείτε το βίντεο της συνταγής και ακολουθήστε κατά γράμμα τα μυστικά μου για να έχετε την πιο λαχταριστή γεμιστή γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αν η παρέα αγαπάει τις σούπες, τότε τι καλύτερο να σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο μια βελουτέ σούπα κολοκύθας με κρουτόν και μπέικον. Ελαφριά, φίνα στη γεύση και με πολύ ιδιαίτερη υφή ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει με μοναδικό τρόπο το γιορτινό μενού σας.

Η σαλάτα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή. Φουλ στα χρώματα, στις υφές, στη γεύση αλλά και στα αρώματα, μια σαλάτα με φίνα υλικά που θα σταθεί και με το παραπάνω στο ιδιαίτερο γιορτινό τραπέζι.

Μια ακόμα συνταγή που επιβάλλεται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι η σαλάτα που μόνο μια απλή σαλάτα δεν είναι! Παντζάρι ο πρωταγωνιστής σε ένα πιάτο που απλά θα κλέψει τις εντυπώσεις με το εντυπωσιακό του στήσιμο.

Στα ορεκτικά go big! Η πρασοτηγανιά είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πιάτο που σερβίρεται εθιμοτυπικά την ημέρα των Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση θα σας έλεγα να τη συμπεριλάβετε στο μενού σας γιατί είναι πραγματικά θεσπέσια.

Εξίσου παραδοσιακή είναι και η Χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα με τη φανταστική και πλούσια γέμιση.

Αλλά σίγουρα μία αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και τυριά είναι αυτή που θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι.

Στα συνοδευτικά επιλέξτε ανάμεσα σε ένα σούπερ γιορτινό και κλασικό πιλάφι, μια εγγυημένη επιλογή. Μια άλλη πρόταση είναι ο λαχταριστός πουρές ογκρατέν, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Αν δεν μπορείτε να διαλέξετε, φτιάξτε τα και τα δύο!

Για το κρεατικό της ημέρας, τρεις προτάσεις, είτε για να τις ακολουθήσετε και τις τρεις είτε για να επιλέξετε μία από αυτές. Σε πολλές περιοχές της χώρας, παραδοσιακά τα Χριστούγεννα τρώμε γουρουνόπουλο. Ο πιο γιορτινός και άκρως απολαυστικός τρόπος για χριστουγεννιάτικο γουρουνόπουλο είναι και ο πιο απλός. Ένα γλασαρισμένο και μελωμένο ρολό χοιρινό στο φούρνο με πουρέ ογκρατέν είναι η συνταγή της ημέρας!

Το μοσχάρι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, βάζει τα γιορτινά του, πλάι σε δαμάσκηνα και κάστανα και συναρπάζει. Η μοναδική μελωμένη σάλτσα αυτού του φαγητού έχει τη γλύκα των ημερών.

Ένα καλό τραπέζι τελειώνει με ένα φανταστικό γλυκό. Τι θα λέγατε για ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη; Έναν κορμό με σοκολάτα και στέβια; Για να κλείσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς τύψεις.

Καλή επιτυχία στα μαγειρέματά σας και καλά Χριστούγεννα πλάι σε αυτούς που αγαπάτε.

https://www.argiro.gr/2022/12/christougenniatiko-menou-2022/