Οι πράσινες πιπεριές, οι πιπεριές Φλωρίνης αλλά και οι πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα πολύτιμο λαχανικό στην κουζίνα μας. Γενικά στην χώρα μας αγαπάμε περισσότερο τις γλυκιές από τις καυτερές πιπεριές. Οι καλλιεργητές δίνουν έμφαση σε αυτές τις ποικιλίες. Πιπεριές καλλιεργούνται κυρίως για μαζική παραγωγή στην βόρεια Ελλάδα την Κρήτη την Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα όλοι βάζουμε πιπεριές στο μποστάνι μας.
Οι πιπεριές στα φαγητά μας είναι το αγαπημένο λαχανικό που δίνει χρώμα, υγεία και νοστιμιά στα μαγειρέματα μας. Καθαρίζονται εύκολα μαγειρεύονται γρήγορα και στο ελληνικό τραπέζι τις αγαπάμε πολύ.
Πολλές και λαχταριστές οι συνταγές με πιπεριές σας προτείνω τις αγαπημένες όλων, κοτόπουλο με πιπεριές, πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι, τυροκαυτερή, μπουρέκια με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα, πιπεριές σαλάτα.