Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ΚΡΕΜΑ
- Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα, το γάλα και την καστανή ζάχαρη.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’.
- Τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε.
- Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην βάση.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
- Κάνουμε μπεν μαρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε 5’ να γίνει χλιαρή.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε μέσα την πολτοποιημένη κρέμα και τους κρόκους αυγών.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο κι ανακατεύουμε να χαθεί στο μείγμα.
- Τέλος σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι. χτυπάμε σε μαρέγκα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της, να φουσκώσει ελαφρά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να την βγάλουμε από την φόρμα.
- Την μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
- Περιχύνουμε με την ζεστή γκανάς στο κέντρο του γλυκού.
- Την απλώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού όσο ακόμα είναι ζεστή.
- Παγώνουμε και την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ
- Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο.
- Βάζουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα την ρίχνουμε στην σοκολάτα.
- Απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Περιχύνουμε το γλυκό.
