Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Για την κρέμα μανταρίνι, διαλέγουμε αρωματικά μανταρίνια με σφιχτή σάρκα. Αφαιρούμε το ξύσμα και το κρατάμε στην άκρη. Τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κιτρινόριζα και με σύρμα ανακατεύουμε.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το αλάτι.
- Βάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε να πήξει για περίπου 10′, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε σε βάζο να κρυώσει και αφού κρυώσει το σκεπάζουμε και το συντηρούμε στο ψυγείο για 12 ημέρες.
- -Διαλέξτε ζουμερά και αρωματικά, μεγάλα και ώριμα μανταρίνια.
- -Διαλέξτε βούτυρο με πλούσια γεύση και άρωμα και ολόφρεσκα αυγά.
- -Ζάχαρη μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα, ανάλογα με το πως επιθυμείτε.
- -Καλύτερα να τη φτιάξετε μια μέρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ώστε να κρυώσει σωστά και να σταθεροποιηθεί αν πρόκειται να γεμίσετε τούρτα η μπισκότα.
- -Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- -Μη χρησιμοποιήσετε έτοιμο χυμό εμπορίου, η φρεσκάδα του μανταρινιού κάνει την διαφορά σε αυτή την συνταγή.
- -Αν τα μανταρίνια σας είναι πολύ γλυκά, μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη στη συνταγή.
- -Την κιτρινόριζα τη βάζουμε για να πάρει η κρέμα μανταρίνι έντονο χρώμα. Μπορείτε να την παραλείψετε αν δεν έχετε στο ντουλάπι σας.
- -Σιγουρευτείτε ότι ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα μανταρίνι μέχρι να πήξει πάντα όμως σε σιγά η φωτιά. Η κρέμα δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά να πήξει σιγά σιγά με την παρατεταμένη παραμονή της σε χαμηλή θερμοκρασία λίγο πριν φτάσει στο στάδιο βρασμού.
- -Αφού πήξει και γίνει παχύρρευστη (θα πυκνώσει κι άλλο τον παγώσει ) βάλτε την σε αποστειρωμένο βάζο. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σφραγίστε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο.
- -Αν την αραιώσουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, έχουμε μια υπέροχη μους μανταρίνι.
- Αγαπάτε τα μανταρίνια; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!