• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
354
  • 4 μανταρίνια χυμό και ξύσμα
  • 1/3 εως 1 φλ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 κ.γλ κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρέμα μανταρίνι

    Για την κρέμα μανταρίνι, διαλέγουμε αρωματικά μανταρίνια με σφιχτή σάρκα. Αφαιρούμε το ξύσμα και το κρατάμε στην άκρη. Τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κιτρινόριζα και με σύρμα ανακατεύουμε.

    Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το αλάτι.

    Βάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε να πήξει για περίπου 10′, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

    Βάζουμε σε βάζο να κρυώσει και αφού κρυώσει το σκεπάζουμε και το συντηρούμε στο ψυγείο για 12 ημέρες.

    Μυστικά για τέλεια κρέμα μανταρίνι

    -Διαλέξτε ζουμερά και αρωματικά, μεγάλα και ώριμα μανταρίνια.

    -Διαλέξτε βούτυρο με πλούσια γεύση και άρωμα και ολόφρεσκα αυγά.

    -Ζάχαρη μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα, ανάλογα με το πως επιθυμείτε.

    -Καλύτερα να τη φτιάξετε μια μέρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ώστε να κρυώσει σωστά και να σταθεροποιηθεί αν πρόκειται να γεμίσετε τούρτα η μπισκότα.

    -Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    -Μη χρησιμοποιήσετε έτοιμο χυμό εμπορίου, η φρεσκάδα του μανταρινιού κάνει την διαφορά σε αυτή την συνταγή.

    -Αν τα μανταρίνια σας είναι πολύ γλυκά, μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη στη συνταγή.

    -Την κιτρινόριζα τη βάζουμε για να πάρει η κρέμα μανταρίνι έντονο χρώμα. Μπορείτε να την παραλείψετε αν δεν έχετε στο ντουλάπι σας.

    -Σιγουρευτείτε ότι ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα μανταρίνι μέχρι να πήξει πάντα όμως σε σιγά η φωτιά. Η κρέμα δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά να πήξει σιγά σιγά με την παρατεταμένη παραμονή της σε χαμηλή θερμοκρασία λίγο πριν φτάσει στο στάδιο βρασμού.

    -Αφού πήξει και γίνει παχύρρευστη (θα πυκνώσει κι άλλο τον παγώσει ) βάλτε την σε αποστειρωμένο βάζο.  Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σφραγίστε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο.

    -Αν την αραιώσουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, έχουμε μια υπέροχη μους μανταρίνι.

    Αγαπάτε τα μανταρίνια; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!

    Εκτός από κρέμα μανταρίνι, φτιάξτε και το φανταστικό λικέρ που σας έχω παρακάτω

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται