Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα

Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, με καπνιστή ή ψητή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης.

Εύκολη
0:50

5 - 6 μερίδες

10 λεπτά

40 λεπτά

αγιορειτικη μελιτζανοσαλατα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για περίπου 40′ στους 200°C.
  2. Αφού τις ψήσουμε, τις αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε.
  3. Πιάνουμε το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή σάρκα.
  4. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.
  5. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.
  6. Και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  8. Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  9. Σερβίρουμε δροσερή τη Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
  10. Συνοδεύουμε με ψητές και τραγανές αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα.

Tips

  • Ψήστε τις πιπεριές Φλωρίνης  στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ή σε ανοιχτή φλόγα να καψαλιστούν και να πάρουν ελαφρά καπνιστό άρωμα.
  • Βάλτε τις καυτές πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν για να ξεφλουδίζονται εύκολα.
  • Το λεμόνι και το ξύδι  απογειώνει την γεύση.
Απόρρητο