Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο.
- Αφού τις ψήσουμε, τις αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε.
- Πιάνουμε το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή σάρκα.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.
- Τις βάζουμε στο ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.
- Αφου τις ψιλοκοψουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Την παγώνουμε για λίγο.
- Τη σερβίρουμε δροσερή, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
- Ψήστε τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ή σε ανοιχτή φλόγα να καψαλιστούν και να πάρουν ελαφρά καπνιστό άρωμα.
- Βάλτε τις καυτές πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν για να ξεφλουδίζονται εύκολα.
- Το λεμόνι και το ξύδι απογειώνει την γεύση.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- [recipe_grid recipe_ids=”50733″]