Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για περίπου 40′ στους 200°C.
- Αφού τις ψήσουμε, τις αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε.
- Πιάνουμε το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή σάρκα.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.
- Και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε δροσερή τη Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με ψητές και τραγανές αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα.
Tips
- Ψήστε τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ή σε ανοιχτή φλόγα να καψαλιστούν και να πάρουν ελαφρά καπνιστό άρωμα.
- Βάλτε τις καυτές πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν για να ξεφλουδίζονται εύκολα.
- Το λεμόνι και το ξύδι απογειώνει την γεύση.