• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
228
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 ξυδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο.

    Αφού τις ψήσουμε, τις αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε.

    Πιάνουμε το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή σάρκα.

    Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.

    Τις βάζουμε στο ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.

    Αφου τις ψιλοκοψουμε τις βάζουμε  σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

    Την παγώνουμε για λίγο.

    Τη σερβίρουμε δροσερή, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

    Μικρα μυστικα

    Ψήστε τις πιπεριές Φλωρίνης  στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ή σε ανοιχτή φλόγα να καψαλιστούν και να πάρουν ελαφρά καπνιστό άρωμα.

    .Βάλτε τις καυτές πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν για να ξεφλουδίζονται εύκολα.

    Το λεμόνι και το ξύδι  απογειώνει την γεύση.

    Συνοδεύεται με ψητές και τραγανές

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται