Μους φέτας με γιαούρτι

Μους φέτας με γιαούρτι, δυόσμο και άνηθο από την Αργυρώ, Δροσερή κρέμα φέτας που τη τη χρησιμοποιείται σαν αλοιφή φέτας σε παξιμάδια και ψωμί, ακόμα και σε σαλάτες.

Μεσαία
0:10

10 λεπτά

μους φέτας - κρέμα φέτας - αλοιφή φέτας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε τη φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και τον άνηθο, στον κάδο του πολυκόφτη για να αποκτήσουν απαλή υφή.
  2. Μεταφέρουμε την κρέμα φέτας στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  3. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγούρι σε λωρίδες ή καρέ και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Σερβίρουμε την μους φέτας απλωμένη σε πιάτο με τα λαχανικά στη μέση.
  5. Περιχύνουμε με τα υγρά των λαχανικών και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σταγόνες ελαιόλαδου.
  6. Συνοδεύουμε με παξιμαδάκια, ή ψητές πίτες
  7. Προτεινόμενες συνταγές

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Τσιπς λαχανικών

Tips

  • Η μους φέτας με γιαούρτι ταιριάζει σε σαλάτες και σαν ντιπ λαχανικών.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Μαίου 2024.

Απόρρητο