Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά να γυαλίσουν.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις ζεματίσουμε για 2 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.
- Τις ψιλοκόβουμε ή τις αλέθουμε στο μπλέντερ.
- Βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τις στεγνές ψιλοκομμένες γαρίδες, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το Tabasco, τον άνηθο και ελάχιστο αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας από την συσκευασία.
- Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δικό σας σπιτικό φύλλο.
- Κόβουμε τα φύλλα στα 4.
- Κάθε φύλλο δηλαδή βγάζει 4 πιτάκια γαρίδας.
- Ακουμπάμε λίγη γέμιση κατά μήκος της μιας πλευράς του φύλλου.
- Κλείνουμε προσεκτικά διπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση.
- Τυλίγουμε ρολάροντας σε φλογέρα.
- Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα γαριδοπιτάκια.
- Όταν φτιάξουμε όλα τα γαριδοπιτάκια τα ακουμπάμε σε μπολ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στο αντικολλητικό χαρτί.
- Τα ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω.
- Κλείνουμε το μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να σφίξει η γέμιση ώστε να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
- Ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε μεγάλο τηγάνι.
- Βάζουμε λίγα λίγα τα κρύα γαριδοπιτάκια στο καυτό λάδι και τηγανίσουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.
- Τηγανίζουμε περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τα γαριδοπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Τα σερβίρουμε σε πιατέλα με γλυκόξινο πικάντικο τσάτνεϋ φρούτων ή σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορείτε να βάλετε την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσεως για να γεμίσετε τα γαριδοπιτάκια.
- Μπορείτε να συντηρείτε τα γαριδοπιτάκια στην κατάψυξη καλά σκεπασμένα και να τα τηγανίζετε λίγα-λίγα κάθε φορά.
- Αν τα βάλετε στην κατάψυξη για μεγάλο διάστημα ανάμεσα στις στρώσεις με τα γαριδοπιτάκια πρέπει να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Μπορείτε εναλλακτικά να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα βάλετε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τα γαριδοπιτάκια στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
- Όταν τα τηγανίζετε μην τα τσιμπάτε με τσιμπίδα ή πιρούνι γιατί θα ανοίξουν κ θα χυθεί η γέμιση στο καυτό λάδι. Μια τρυπητή σπάτουλα είναι ιδανική για το γύρισμα στο τηγάνι χωρίς να τα διαλύσετε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ