Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλέγουμε μικρές ώριμες και σφιχτές φράουλες.
 - Τις πλένουμε τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες.
 - Με κοφτερό μαχαίρι, σκίζουμε στα δύο τη βανίλια κατά μήκος κι αφαιρούμε τον καρπό με την λάμα του μαχαιριού.
 - Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις κομμένες φράουλες, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και τον καρπό της βανίλιας.
 - Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
 - Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
 - Χαμηλώνουμε τελείως την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5′ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
 - Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 - Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
 - Είναι ιδανική για τσιζκέικ, πανακότα, παγωτό.
 
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Οι φράουλες πρέπει να ίεναι ώριμες και σφιχτές χωρίς χτυπήματα.
 - Για πιο έντονο χρώμα στη σάλτσα φράουλας μπορείτε να προσθέσετε 2 – 3 κ.σ χυμό από κόκκινα φρούτα.
 









