Κολοκυθάκια σφουγγάτο
Για τα κολοκυθάκια σφουγγάτο στο τηγάνι, πλένουμε πρώτα τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια ίσα να μαλακώσουν ελαφρά (δεν πρέπει να πάρουν χρώμα ούτε να λιώσουν), να παραμείνουν καταπράσινα και αλ ντέντε.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο από τη μία πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αναποδογυρίζουμε το σφουγγάτο με τη βοήθεια ενός πλατιού πιάτου κι από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί.
Μπορούμε να το φάμε και ζεστό αλλά αν το αφήσουμε λίγο να κρυώσει θα απολαύσουμε όλα του τα αρώματα! Είναι φανταστικό για πρωινό ή brunch!