Πίσω

Οι καλύτερες συνταγές με ροδάκινα

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, και το μυαλό μας ταξιδεύει συνεχώς σε παραλίες μαγικές και βουτιές δροσιστικές. Και επειδή στην ηλιόλουστη χώρα μας το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο τα πιο νόστιμα φρούτα, διαλέξτε τα καλύτερα ροδάκινα και πάμε να φτιάξουμε τις πιο φανταστικές συνταγές με τα μοναδικά χρυσορόδινα και μελιστάλακτα ροδάκινα.

Πέρα όμως από λαχταριστά, είναι και πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Όπως όλα τα φρούτα έτσι και αυτά συμβάλλουν στην θωράκιση του οργανισμού, έχοντας ευεργετικές ιδιότητες. Προστατεύουν την όρασή μας, συμβάλουν στη διατήρηση του σωστού βάρους, μας χαρίζουν όμορφο δέρμα, μας προσφέρουν ασπίδα απέναντι σε σοβαρές ασθένειες, βοηθάνε στη ρύθμιση της ψηλής χοληστερόλης.

Και τι φανταστικές επιλογές μας δίνουν στην κουζίνα! Μοσχομυριστά γλυκά, δροσιστικά και ακαταμάχητα ποτά, απολαυστικά παγωτά, μοναδικές μους, συγκλονιστικές πίτες. Τώρα που έχουμε σε αφθονία τα υπέροχα φρούτα του καλοκαιριού, τα σφραγίζουμε σε μπουκάλια και γευόμαστε όλο το χρόνο τα αρώματά τους… γουλιά-γουλιά.

Παγωτό ροδάκινο

Ένα παγωτό που αξίζει την προσοχή σας και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει.

Μους ροδάκινο

Αέρινη και ελαφριά μους ροδάκινο, για επιδόρπιο χωρίς τύψεις.  Δροσιστικό και εύκολο καλοκαιρινό γλυκό. Χωρίς γαλακτοκομικά, με κρέμα καρύδας.

Ψητά καραμελωμένα ροδάκινα

Καραμελώστε τα ροδάκινα και σερβίρετέ τα με μια μπάλα παγωτό ή, εναλλακτικά, με γιαούρτι και αμύγδαλα φιλέ.

Ανάποδη ροδακινόπιτα

Ανάποδη ροδακινόπιτα όλο γλύκα. Μοσχομυριστή αναποδογυριστή πίτα με ροδάκινα φρέσκα και αποξηραμένα βερίκοκα. Δοκιμάστε τη!

Smoothie βερίκοκο, ροδάκινο

Φτιάξτε ένα smoothie βερίκοκο ροδάκινο, για να σας δροσίσει, να σας χορτάσει να σας δυναμώσει και να σας δώσει μεμιάς, όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.

Η πιο εύκολη και γρήγορη καλοκαιρινή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μαζέψτε ροδάκινα ή ό,τι άλλα καλοκαιρινά φρούτα έχετε και φτιάξτε μαρμελάδα με στέβια για απόλαυση χωρίς τύψεις. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, ψηφίζουμε ροδάκινα, γιατί εκτός από το ότι μας κάνουν καλό, μας προσφέρουν και ατελείωτη γευστική ευχαρίστηση.

Μάθε τα πάντα για τη συντήρηση και πώς να τα διαλέγεις ροδάκινα, το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται