Πίσω

Smoothies με φρούτα: 10 εύκολες συνταγές

Το καλοκαίρι όλοι αναζητάμε γευστικές και δροσερές πηγές βιταμινών που θα μας τονώσουν, θα μας δώσουν ενέργεια χωρίς να μας βαρύνουν και χωρίς να μας φορτώσουν πλήθος θερμίδων. Τα smoothies με φρούτα και λαχανικά είναι απολαυστικά, ωφέλιμα και προσφέρουν όλα τα παραπάνω! Φτιάξτε τα στο σπίτι σας με τα υλικά που αγαπάτε και με λίγη φαντασία! Και αν σας λείπει η φαντασία, σας έχω φανταστικές συνταγές που θα λατρέψετε!

Το καλοκαίρι έχει μια μεγάλη ποικιλία από φρούτα και λαχανικά με έντονη γεύση και φυσικά λίγες θερμίδες! Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν ενυδάτωση στο σώμα μας, ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πάνω από όλα μπορούν να γίνουν ο κατάλληλος σύμμαχος στη δίαιτά μας!

Αποτοξίνωση με smoothies

Στην περίοδο της αποτοξίνωσης μπορούμε να καταναλώνουμε μόνο smoothies, αν και εφόσον καλύπτονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία που αναζητάει ο οργανισμός μας. Το χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη ποσότητα σε κάλιο που διαθέτουν και οι διουρητικές τους ιδιότητες. Μάλιστα, αν επιλέξεις να τα αραιώσεις με νερό ή με παγάκια, τότε σίγουρα έχεις δημιουργήσει μια τέλεια συνταγή για να νιώθεις χορτάτος, αλλά όχι υπερβολικά φουσκωμένος.

Υπέρ δροσιστικό smoothie με πεπόνι!
Ζωηρόχρωμο και γλυκό, το πεπόνι δεν περιέχει λιπαρά, είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που σας βοηθούν να νιώθετε και να φαίνεστε καλά. Άρα αυτό το smoothie πεπόνι είναι ότι πρέπει!

Smoothie με βερίκοκο και ροδάκινο για ενεργειακό boost!
H διατροφική αξία του βερίκοκου είναι τεράστια. Για παράδειγμα, τρώγοντας 3 περίπου βερίκοκα ημερησίως, καλύπτουμε σχεδόν το 100% της καθημερινής μας ανάγκης σε βιταμίνη Α. Τα βερίκοκα αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών.

Εμπεριέχουν επίσης καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα- τα ώριμα καθώς και τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν μάλιστα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Β3, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες!

Smoothie με λαχανικά και φρούτα
Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός στα smoothies από το να βάλεις φρούτα και λαχανικά μαζί! Είναι τόσο καλό για τον οργανισμό μας που είναι σαν να σου κάνει κάποιος ένεση υγείας!

Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: θα αποκτήσετε φρέσκια αναπνοή, τα νεφρά και το συκώτι σας θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και η αρτηριακή σας πίεση θα μειωθεί. Και αυτά είναι μόνο κάποια από όσα θα σας συμβούν. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και Ε. Είναι αντιβακτηριδιακό και αντιοξειδωτικό!

Το καρότο επίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά καθώς περιέχει τα  καροτενοειδή, τα οποία ελαττώνουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών στο σώμα. Άρα φίλοι μου τώρα καταλαβαίνετε γιατί αυτό το smoothie είναι κυριολεκτικά ο απόλυτος συνδυασμός για τόνωση και δύναμη!

Τα ροδάκινα είναι αντιοξειδωτικά και ωφελούν την καρδιά σας με την καταστροφή των ελεύθερων ριζών. Ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά στα ροδάκινα, το χλωρογενικό οξύ. Αυτό το οξύ συντελεί στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Αυτό το smoothie που σας προτείνω με βερίκοκο και ροδάκινο, εκτός από καλοκαιρινή δροσιά, προσφέρει ένα τεράστιο ενεργειακό boost στον οργανισμό μας!

Smoothie με μπανάνα και μάνγκο
Ένα κατακίτρινο smoothie που θα σε δροσίσει αμέσως και θα τονώσει κατευθείαν τον οργανισμό σου!

Τι να πρώτο πω για αυτό το υπερ-φρούτο! Είναι τόσα τα καλά που προσφέρει που δεν μου φτάνει ένα ολόκληρο άρθρο για να το αναλύσω! Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α (αναγκαία για την υγεία των ματιών). Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα μάνγκο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο!

Καλοκαιρινό smoothie με φρούτα
Βάλε όλη την φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε φανταστικά καλοκαιρινά smoothies με φρούτα που θα ξετρελάνουν εσένα και την παρέα σου!

Smoothie με μπανάνα
Ένα smoothie που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά και θα τους χαρίσει την θρεπτική αξία της μπανάνας!

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλλιο, συστατικό που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Η μπανάνα βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς και είναι η ιδανική τροφή για πριν την γυμναστική.

Πλούσιο smoothie γιαουρτιού
Απλά αξιοποιήστε ότι φρούτο σας έχει μείνει στο ψυγείο – το αποτέλεσμα είναι υγιεινό, δροσιστικό και πεντανόστιμο!

Smoothie με φράουλα
Τι πιο δροσιστικό από ένα smoothie φράουλα! Μόνο το υπέροχο χρώμα του, σε κάνει να θέλεις να το πιεις αμέσως!

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ και φυτικές ίνες. Μία κούπα φρέσκες φράουλες περιέχει το 160% της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, με μόνο 50 θερμίδες!

Smoothie αποτοξίνωσης
Αντιοξειδωτικό smoothie για ευεξία, ενέργεια και απόλαυση. Χτυπήστε το και απολαύστε όλη ενέργεια του!

Σκοπός ενός πλάνου αποτοξίνωσης είναι να καθαρίσουμε συκώτι, έντερο και νεφρά, με ένα μικρό διάλειμμα από διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν τον οργανισμό, αλλά δε μπορούμε να βγάλουμε τελείως από την καθημερινότητά μας. Δείτε εδώ 10 τροφές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βάλτε τες στη διατροφή σας.

Smoothie με σπανάκι
Θρεπτικό και υγιεινό πράσινο smoothie με σπανάκι, ιδανικό για αυτούς που αθλούνται!

Άρα φίλοι μου σας προτείνω ανεπιφύλακτα να βάλετε στην καθημερινότητα σας smoothies για ευεξία και τόνωση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται