Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ.
 - Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο σε χοντρό τρίφτη.
 - Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
 - Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα.
 - Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (cramble) ζύμη.
 - Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
 - Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση.
 - Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
 - Αν αρχίσει να σκουραίνει γρήγορα, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.
 - Ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
 - Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
 - Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
 









