Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο σε χοντρό τρίφτη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (cramble) ζύμη.
- Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
- Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση.
- Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αν αρχίσει να σκουραίνει γρήγορα, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.
- Ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.