"
Κερασόπιτα με ζύμη αμυγδάλου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φανταστική κερασόπιτα, που αν τη σερβίρετε με παγωτό, θα την απολαύσετε μοναδικά! Φτιάξτε την...

Κερασόπιτα με ζύμη αμυγδάλου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φανταστική κερασόπιτα, που αν τη σερβίρετε με παγωτό, θα την απολαύσετε μοναδικά! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ζύμη αμυγδάλου

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη
  • 20 κ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κομμάτι/ια λαδόκολα

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. κεράσια
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. σταγόνες βανίλιας ή εσανς αμυγδάλου

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό με γεύση βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζύμη σφιχτή και τραχιά

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο αν σκουρίνει γρήγορα

    Για τη ζύμη αμυγδάλου

    Αφού λιώσουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει.

    Αλέθουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν.

    Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.

    Διαφήμιση

    Για τη γέμιση

    Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ.

    Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο σε χοντρό τρίφτη.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα.

    Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (cramble) ζύμη.

    Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.

    Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση.

    Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

    Αν αρχίσει να σκουραίνει γρήγορα, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.

    Ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

    Μετά την υπέροχη κερασόπιτα με ζύμη αμυγδάλου, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    crumble (κραμπλ) με φράουλες

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×