Κερασόπιτα με ζύμη αμυγδάλου

Φανταστική κερασόπιτα, που αν τη σερβίρετε με παγωτό, θα την απολαύσετε μοναδικά!

Εύκολη
1:00

12

15 λεπτά

45 λεπτά

γαλλικη κερασοπιτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

  1. Αφού λιώσουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αλέθουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν.
  4. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ.
  2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο σε χοντρό τρίφτη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  4. Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα.
  5. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (cramble) ζύμη.
  6. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
  7. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση.
  8. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  10. Αν αρχίσει να σκουραίνει γρήγορα, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.
  11. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
  12. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  13. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Απόρρητο