Ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους να αντικαταστήσετε το κρέας που καταναλώνετε ή έστω να το μειώσετε χωρίς να χάσετε ούτε σε θρεπτικά συστατικά αλλά ούτε και σε γεύση; Γίνεται να αντικατασταθεί το κρέας με λαχανικά και να μην μας λείψει κανένα από τα αγαπημένα μας φαγητά; Γίνεται, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω λαχανικά. Άλλωστε, η χορτοφαγική και η vegan κουζίνα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που σε μερικές περιπτώσεις είναι και πιο γευστική.
Μανιτάρια
Τα μανιτάρια αν μαγειρευτούν με τον κατάλληλο τρόπο δίνουν αυτή την αίσθηση της γεύσης αλλά και του κορεσμού που δημιουργεί το κρέας. Προτιμήστε τα Portobello και τα λευκά μανιτάρια. Είναι υγιεινά και πραγματικά μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές.

Μελιτζάνες
Πλούσια σε γεύση και χορταστική, η μελιτζάνα δίνει άπειρες δυνατότητες στη μαγειρική. Συνδυαστικά αλλά και σκέτη.

Κουνουπίδι και μπρόκολο
Γίνεται το κουνουπίδι με την τόσο ουδέτερη γεύση να αντικαταστήσει το κρέας; Και όμως γίνεται! Δοκιμάστε το κουνουπίδι πανέ και θα καταλάβετε. Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιήθεί αντί του κοτόπουλου σε διάφορα ασιατικά πιάτα.

Παντζάρια
Απίστευτα πράγματα μπορεί να φτιάξει κανείς με τα παντζάρια, από σαλάτες, χυμούς και smoothies, μέχρι και carpaccio και burgers, αλλά και σοκολατένια cupcakes.
