Πίσω

Αυθεντικές Ιταλικές συνταγές

17/1/21 ήταν η παγκόσμια ημέρα ιταλικής κουζίνας.
Και ποιος λέει όχι σε ιταλική συνταγή; Έχουμε ταξιδέψει όλοι στην Ιταλία, έχουμε γευτεί και έχουμε μαγευτεί όλοι από τις υπέροχες ιταλικές συνταγές, διάσημες σε όλο τον κόσμο.

Οι Ιταλοί αγαπούν το ελληνικό φαγητό αλλά και οι Έλληνες λατρεύουν την ιταλική κουζίνα. Αυτό δικαιολογεί και τα πολλά ιταλικά εστιατόρια που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Λάτρης κι εγώ της ιταλικής κουζίνας και μιας και έχω πολλούς δεσμούς φιλίας, κουμπάρους, πελάτες, έχω γνωρίσει όλα τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας μέσα από τα 10δες ταξίδια μου σε κάθε γωνιά της Ιταλίας, μέσα σε ιταλικές κουζίνες που με φιλοξενούσαν φίλοι και Ιταλοί συνάδελφοι κι έχω καταγράψει με ακρίβεια τις ιταλικές συνταγές που με την σειρά σας έχετε τιμήσει μέσα στο argiro.gr.

Εδώ σας έχω τις αγαπημένες μου ιταλικές συνταγές και…Buon Appetito!

Πίτσα, η βασική ζύμη για αυθεντική Ιταλική πίτσα. Δοκίμασε την οπωσδήποτε και θα με θυμηθείς.

Vitello Tonnato, όποιος δεν έχει δοκιμάσει ακόμα αυτή την υπέροχη συνταγή Vitello Tonnato πραγματικά χάνει. Μοσχάρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες σαν carpachio cotto, με φανταστική σάλτσα. Το σερβίρουν σαν antipasti και είναι φανταστικό!

Caprese, μια από τις πιο διάσημες ιταλικές σαλάτες! Γίνεται με φρέσκια mozzarella ή ακόμα καλύτερα με Mozzarella di bufala campana.

Ναπολιτάνα, spaghetti napolitana ή spaghetti al pomodoro, ίσως η ωραιότερη και πιο διάσημη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας!

Carbonara- Spaghetti al carbonara, νόστιμη πανεύκολη και αγαπητή σε όλο τον κόσμο η κλασική ιταλική συνταγή για carbonara που σηκώνει πολλές παραλλαγές. Δοκιμάστε την συνταγή μου χωρίς να αλλάξετε κάτι και θα με θυμηθείτε. Απαραίτητο συστατικό είναι το guanciale, ιταλικό αλλαντικό από το χοιρινό μάγουλο. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καπνιστή pancetta ή μπέικον.

Risotto, αγαπώ τo risotto ai funghi porcini και έμαθα να τα φτιάχνω με σεβασμό με την ιταλική τεχνική στην συγκεκριμένη περιοχή που παράγεται το καλύτερο ρύζι για ριζότο στον κόσμο, το Principe, στην βόρεια Ιταλία στην επαρχία Emilia Romana. Φτιάξε το ακριβώς όπως το λέω και δεν θα έχεις φάει καλύτερο ριζότο από αυτό.

Συκώτι αλά Βενετσιάνα, συνταγή για συκώτι που πρωτοδοκίμασα στη Βενετία και ξετρελάθηκα με την γλύκα και την νοστιμιά του ταυτόχρονα. Fegato Alla Venaziana, απίθανη και πανεύκολη συνταγή.

Bolognese, η αυθεντική σάλτσα μπολονέζ που δεν έχει καμία σχέση με τη σάλτσα κιμά. Άλλα υλικά, άλλη διαδικασία άλλο μέλωμα στη σάλτσα από το σιγανό πολύωρο βράσιμο της. Στην Ιταλία, για την αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ, δεν χρησιμοποιούν κιμά αλλά πολύ ψιλοκομμένο μοσχάρι που στο τέλος λιώνει και γίνεται σαν κιμάς στην σάλτσα. Απολαύστε την!

Lasagna bolognese, λαζάνια με κιμά μπολονέζ. Δεν έχω λόγια για αυτή τη νοστιμιά! Απλά δεν περιγράφεται! Ακολουθήστε τις οδηγίες μου με την εύκολη μπεσαμέλ και θα κρεμόσουν όλα τα λαζάνια. Απίστευτη νοστιμιά!

Melantzane in carrozza, μελιτζάνες με τυριά και ζαμπόν στο φούρνο. Μια από τις πιο πλούσιες γευστικά, ιταλικές συνταγές. Ζεστές οι μελιτζάνες φούρνου, σερβίρονται σαν κυρίως γεύμα και κρύες σαν antipasti. Απολαύστε την το καλοκαίρι που η μελιτζάνα είναι στα καλύτερα της!

Pesto al genoveze, η διάσημη σάλτσα pesto βασιλικού που ταιριάζει με όλα και δεν λείπει ποτέ από κανένα ιταλικό τραπέζι Συνοδεύει κρέας και πουλερικά, θαλασσινά, μακαρονάδες γίνεται γέμιση για ψωμιά και σάντουιτς και έχει χιλιάδες παραλλαγές. Απολαύστε την αυθεντική σάλτσα pesto βασιλικού.

Amatriciana, εύκολη νόστιμη συνταγή για pasta amatriciana μα καταγωγή από την μικρή πόλη Amatrice. Έφτασε στην Ρώμη με τις μετακινήσεις των Ιταλών κι από τότε έγινε διάσημη και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Pasta alla Norma, μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα και μελιτζάνες. Όσο απλά είναι τα υλικά τόσο πλούσια και αξέχαστη είναι η γεύση της.

Caponata siciliana, καπονάτα με μελιτζάνες από την Σικελία. Τόσο νόστιμη δεν έχεις δοκιμάσει.

Polenta, η αγαπημένη μου polenta, που μέχρι και το ειδικό μπακιρένιo σκεύος έφερα μαζί μου από την Ιταλία για να την φτιάχνω. Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ιταλική πολέντα με μανιτάρια.

Ossobuco, πιάτο για μοσχάρι οσομπούκο στην κατσαρόλα, με μια αυθεντική ιταλική συνταγή. Τη διαφορά στο πιάτο κάνει η gremolata με αρώματα σκόρδου λεμονιού και μαϊντανού. Μου το φτιάχνει κάθε φορά η κουμπάρα μου Alessandra όταν την επισκέπτομαι στη Ρώμη. Εκείνη μου το σερβίρει πάντα με πολέντα, όμως και με πουρέ πατάτας είναι τέλειο!

Arancini, με ότι περισσεύει από το risotto φτιάχνουν μπαλίτσες ρυζιού που τηγανίζονται ή και γεμίζονται και έχουν απίθανη κρούστα και γεύση.

Focaccia, φοκάτσια. Κλασική, αυθεντική ιταλική focaccia, ένα ψωμί που λατρεύεται σε όλο τον κόσμο. Με 3 απλά υλικά, με 5΄ προετοιμασία και λίγη υπομονή, έχεις την πιο αφράτη και νόστιμη φοκάτσια ακριβώς σαν αυτή που τρως στην Ιταλία.

Τiramisu, ανέβασε με σημαίνει στα ιταλικά αυτό το γλυκό. Και πραγματικά είναι το κάτι άλλο. Εδώ η αυθεντική κλασική ιταλική συνταγή τιραμισού Πραγματικά αξεπέραστο!

Pana cotta, το αγαπημένο κρεμώδες γλυκό που κατέκτησε όλο τον κόσμο!

Limoncello, ισως το ωραιότερο λικέρ λεμόνι του κόσμου. Όταν το πρωτοδοκίμασα πριν από πολλά χρόνια στην Costiera Amalfitana ξετρελάθηκα. Εδώ η αυθεντική συνταγή για λικέρ λιμοντσέλο.

Μερικές ακόμα διάσημες ιταλικές συνταγές είναι το Bellini cocktailSemifredo, το Panettoneη Pizza Calzone, η  Panzanella!

Το τιραμισού είναι το αγαπημένο γλυκό των Ιταλών, μάθε για την ιστορία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται