Ίσως όχι η πιο εύκολη συνταγή, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή στην όψη και ξετρελαίνει όσους τη δοκιμάσουν.

Ίσως όχι η πιο εύκολη συνταγή, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή στην όψη και ξετρελαίνει όσους τη δοκιμάσουν.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τη μαρέγκα κακάο

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή άλλο λικέρ

Για την κρέμα μπανάνας

  • 200 γρ. μπανάνες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε τη μαρέγκα έως ότου να στεγνώσει καλά.

    Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες.

    Για τη μαρέγκα

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

    Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα.

    Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.

    Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.

    Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ. (φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας).

    Ψήνουμε στο φούρνο τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά.

    Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα σοκολάτα

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

    Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά.

    Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.

    Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα.

    Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα μπανάνα

    Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.

    Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει.

    Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει.

    Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη.

    Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας τη ζελατίνα.

    Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας.

    Ανακατεύουμε με σύρμα.

    Διαφήμιση

    Συναρμολόγηση της τούρτας

    Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα.

    Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση.

    Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

    Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας.

    Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας.

    Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει.

    Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω:

    Ποια γεύση για τούρτα θα επιλέγατε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×