Για τη μαρέγκα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα.
Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.
Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.
Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ. (φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας).
Ψήνουμε στο φούρνο τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα σοκολάτα
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά.
Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.
Για την κρέμα μπανάνα
Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει.
Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη.
Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας τη ζελατίνα.
Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας.
Ανακατεύουμε με σύρμα.
Συναρμολόγηση της τούρτας
Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα.
Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση.
Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας.
Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας.
Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει.
Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.