Αυτή η συνταγή απαιτεί 3 στάδια παρασκευής. Φτιάχνουμε την μαρέγκα σοκολάτας ,την κρέμα σοκολάτας και την κρέμα μπανάνας. Ξεκινάμε με την βάση της...

 

Αυτή η συνταγή απαιτεί 3 στάδια παρασκευής. Φτιάχνουμε την μαρέγκα σοκολάτας ,την κρέμα σοκολάτας και την κρέμα μπανάνας.
Ξεκινάμε με την βάση της τούρτας ,την μαρέγκα.
Τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κει να χτυπηθούν σε πολύ καθαρό κάδο του μίξερ μαζί με την ζάχαρη. Μόνο έτσι θα κρατήσει η μαρέγκα τον όγκο της και θα έχουμε σταθερή βάση για την τούρτα. Στην μαρέγκα προσθέτουμε κακάο για σοκολατένια μαρέγκα. Άλλωστε ο συνδυασμός σοκολάτα μπανάνα είναι από τους πιο αγαπημένους μας σε συνταγές για γλυκά.
Αφού τελειώσουμε την μαρέγκα κει την ψήσουμε να στεγνώσει αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Η τούρτα σοκολάτα μπανάνα έχει δυο διαφορετικές κρέμες. Μια σοκολάτας και μια κρέμα μπανάνας.
Ξεκινάμε πρώτα με την κρέμα σοκολάτας.
Εύκολη στη παρασκευή της η κρέμα σοκολάτας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αφού λιώσουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι πρέπει να την αφήσουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ομογενοποιήσουμε σωστά την λιωμένη σοκολάτα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Η κρέμα μπανάνας απαιτεί ζελατίνη για να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Οι μπανάνες που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ώριμες γιατί έτσι αποκτά περισσότερη γλύκα και πιο έντονη γεύση μπανάνας η τούρτα.
Τέλος αφού έχουμε έτοιμη την μαρέγκα και τις κρέμες σοκολάτα και μπανάνα στήνουμε την τούρτα σε ένα τσέρκι.
Κατω βάζουμε την μια μαρέγκα, κάνουμε μια στρώση την κρέμα σοκολάτας ,επάνω βάζουμε την άλλη μαρέγκα και τέλος καλύπτουμε την τουρτα με την κρέμα μπανάνας.
Αφού ολοκληρώσουμε την τούρτα σοκολάτα μπανάνα πρέπει οπωσδήποτε να την αφήσουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο να παγώσει σωστά και να σταθεροποιηθούν οι δυο κρέμες.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα σοκομπανάνα από το τσέρκι με προσοχή και κόβουμε σε μερίδες.

 

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
131

Για τη μαρέγκα κακάο

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή άλλο λικέρ

Για την κρέμα μπανάνας

  • 200 γρ. μπανάνες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μαρέγκα

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

    Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα.

    Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.

    Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.

    Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ. (φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας).

    Ψήνουμε στο φούρνο τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά.

    Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Για την κρέμα σοκολάτα

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

    Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά.

    Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.

    Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα.

    Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

    Για την κρέμα μπανάνα

    Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.

    Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει.

    Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει.

    Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη.

    Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας τη ζελατίνα.

    Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας.

    Ανακατεύουμε με σύρμα.

    Συναρμολόγηση της τούρτας

    Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα.

    Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση.

    Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

    Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας.

    Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας.

    Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει.

    Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω:

    Ποια γεύση για τούρτα θα επιλέγατε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται