Πίσω

Παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις

Αυτό το καλοκαίρι αν βρεθείς για διακοπές στα νησιά των Κυκλάδων, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτές τις παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές. Με αυτές θα πάρεις μια γεύση από την κουζίνα του Αιγαίου, που θα θυμάσαι για πάντα!

Αμοργός

Όταν βρεθείς στην Αμοργό μετά τις βόλτες στην χώρα και τις βουτιές στο απέραντο γαλάζιο, δοκίμασε το Αμοργιανό Πατατάτο. Μια συνταγή με ντόπια υλικά, κρέας κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα. Όσοι περνούν από τις Κυκλάδες, ορκίζονται στη νοστιμιά του και την απλότητά του.

Άνδρος

Στην Άνδρο αφού περπατήσεις στη μοναδικής ομορφιάς χώρα, βουτήξεις στα καταγάλανα νερά και περιηγηθείς στα ορεινά του νησιού, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την αυθεντική Ανδριώτικη φρουτάλια ή φουρτάλια. Μια πολύ φουσκωτή ομελέτα με μελωμένες πατάτες ντόπιο λουκάνικο που θα σου μείνει αξέχαστη.

Μην ξεχάσεις φεύγοντας από την Άνδρο, να δοκιμάσεις τα περίφημα αμυγδαλωτά της καθώς και τα γλυκά στα ιστορικά ζαχαροπλαστεία σου νησιού που έχουν μακρόχρονη παράδοση στην ζαχαροπλαστική.

Αντίπαρος

Ένας παράδεισος στη μέση των Κυκλάδων. Πανέμορφη χώρα και φιλόξενοι κάτοικοι. Τυρκουάζ νερά για εξωτικές βουτιές στη νότια πλευρά του νησιού. Μια παραδοσιακή συνταγή για κόκορα γεμιστό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στην Αντίπαρο είναι ο πετεινός πατίδο. Πλούσια γέμιση σε ντόπιο πουλερικό που θα σας ξετρελάνει.

Κίμωλος

Ένα νησί μινιατούρα που θα σας πάρει το μυαλό με την ομορφιά του. Οπωσδήποτε  δοκιμάστε τη Λαδένια Κιμώλου! Μια παραδοσιακή συνταγή με λίγα τοπικά προϊόντα κι όλη την γεύση του νησιού σε κάθε μπουκιά.

Μύκονος

Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα εκατοντάδες εστιατόρια και τους χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές, γεμάτες νοστιμιά, που αντέχουν στο χρόνο, η νοστιμιά τους είναι μοναδική και που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσεις. Αυτές είναι η παραδοσιακή Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα, η μελόπιτα και το παραδοσιακός μεζές των ντόπιων, η μόστρα.

Νάξος

Η Νάξος δίκαια φημίζεται για τα μοναδικά προϊόντα της και όλα χωρίς εξαίρεση είναι πραγματικά κορυφαία. Η κουζίνα της Νάξου έχει το εξής ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Καθώς είναι μεγάλο νησί, κάθε περιοχή της έχει κι άλλη κουζίνα και διαφορετικές συνταγές.

Πρέπει οπωσδήποτε μετά τις βουτιές στις παραδεισένιες παραλίες της να δοκιμάσεις το ρόστο Νάξου αλλά και την μοναδική σεφουκλωτή. Μία πίτα με σέσκουλα που γίνεται μόνο στην Νάξο.

Πάρος

Όσοι περάσετε από την Πάρο μην ξεχάσετε να αναζητήσετε τα παριανά ραφιόλια, μια μοναδική παραδοσιακή συνταγή με ντόπια μυζήθρα και μέλι θυμαρίσιο που θα σας μείνει αξέχαστη. Επίσης το σαλατούρι που είναι μια Παριανή ψαροσαλάτα, υπέροχη, λιτή και απίστευτη σε νοστιμιά. Δοκιμάστε την όπου την βρείτε.

Σαντορίνη

Ε ναι, σε αυτό το μοναδικό νησί που όμοιο του στον κόσμο δεν υπάρχει, αναζητήστε τους ντοματοκεφτέδες που γίνονται με άνυδρα υπέροχα ντοματάκια και γευτείτε το νησί σε κάθε μπουκιά. Εννοείται πως χωρίς να δοκιμάσεις μελιτίνια Σαντορίνης δεν πρέπει να μπεις στο πλοίο της επιστροφής.

Σίφνος

Ένα νησί μοναδική ομορφιάς με μεγάλη γαστρονομική ιστορία. Οπωσδήποτε δοκιμάστε ρεβυθάδα Σίφνου, Μελόπιτα και Μαστέλο. Και οι τρεις συνταγές θα σας μείνουν αξέχαστες!

Σύρος

Όσοι περάσετε από την αρχόντισσα των Κυκλάδων, αναζητήστε την παραδοσιακή καπαροσαλάτα αλλά και την μοναδική σφολιάτσα Σύρου, ένα υπέροχο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού.  Μη φύγετε από το νησί χωρίς τα ντόπια τυριά που είναι μοναδικά, τα λουκούμια και τις κορυφαίες χαλβαδόπτιες Σύρου.

Δείτε εδώ όλες τις παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς από τα ταξίδια μου στα νησιά του Αιγαίου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται