Πίσω

Πλύνε τα μαξιλαρια ύπνου τώρα! Δες πώς…

Μαξιλαρια….

Οι περισσότερες αναρωτιέστε τι γίνεται με το πλύσιμο των μαξιλαριών του ύπνου. Αναρωτιέστε αν πλένονται,  αν μπαίνουν στο πλυντήριο, αν πρέπει να τα δίνουμε στο καθαριστήριο.

Σηκώστε τα μανίκια, διαβάστε πώς πλένεται το κάθε μαξιλάρι και ξεκινήστε να αποχωριστείτε ιδρώτα, σκόνη και πολλά νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο, τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού, που έοχυν μαζευτεί στα μαξιλάρια. Ιδίως αν έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες που δεν τα έχετε πλύνει, κάντε το.

Με συνθετική γέμιση

Πλένονται στο πλυντήριο. Για καλύτερα αποτελέσματα μην γεμίσεις το πλυντήριο. Βάλε δύο μαξιλαρια, ώστε να πλυθούν σωστά και να διανεμηθεί σωστά το βάρος στον κάδο.

Ακολούθησε όσα λέει η ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος.

Αν δεν έχουν ή αν την έχεις κόψει, πλύνε τα σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα, με χλιαρό νερό. Μην ξεχάσεις να βάλεις ένα επιπλέον ξέβγαλμα, για να απομακρυνθεί όλο το απορρυπαντικό.

Με αφρό

Συνήθως δεν πλένονται στο πλυντήριο, για αυτό και θα χρειαστεί να τα πας στο καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα. Πριν τα χρησιμοποιήσεις αέρισέ τα καλά.

Για να μην χρειάζονται συχνά πλύσιμο τα μαξιλαρια σου, αγόρασε ένα προστατευτικό κάλυμμα, που θα λειτουργήσει ως δεύτερη μαξιλαροθήκη και θα τα προστατεύσει για περισσότερο καιρό.

Πουπουλένια

Αν δεις στις οδηγίες ότι επιτρέπεται να πλυθούν στο πλυντήριο, μπορείς να τα πλύνεις σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Χρειάζονται προσοχή για να μη μαζευτεί το πούπουλο σε διάφορα σημεία και χαθεί το σχήμα τους.  Η λύση είναι μία: βάλτα μέσα στον κάδο με ειδικά μπαλάκια που  κάνουν αφράτα τα μαξιλαρια, τα πουπουλένια μπουφάν και τα παπλώματα. Αν δεν έχεις τέτοια μπαλάκια, τότε βάλε δυο καθαρά μπαλάκια του τένις. Θα εκπλαγείς.

Μην ξεχάσεις ότι πρέπει για το στέγνωμα να τα βάλεις οριζόντια επάνω στην απλώστρα, για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Επίσης, στέγνωσέ τα στη σκιά, για να έχει χρόνο το εσωτερικό τους να στεγνώσει καλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται