Πίσω

Μαθε απο την Αργυρω : Μανιταρια πορτομπελο τροποι μαγειρεματος

Είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη μανιταριών.

Ισως είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα  στον χώρο της μαγειρικής. Έχουν καφετιά απόχρωση, κοντό «ποδαράκι» και πλατύ «καπέλο». Η γεύση τους είναι λίγο πιο βαθιά και πιο γήινη. Επίσης  έχουν γεύση και άρωμα κρέατος, γι’ αυτό μπορούν να το αντικαταστήσουν, ειδικά σε περιπτώσεις χορτοφάγων. 

Πριν τα μαγειρέψουμε μπορούμε με ένα βρεγμένο χαρτί να τα καθαρίσουμε ή να αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα αν δούμε περίεργα στίγματα, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε νερό για να τα καθαρίσουμε όπως και πολλά ακόμα είδη, απορροφούν νερό το οποίο απελευθερώνουν κατά το μαγείρεμα τους.

Διατροφική αξία και Οφέλη

Διατροφικά, δεν διαφέρουν σημαντικά από τα υπόλοιπα είδη. Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι νερό (κοντά στο 93%) και περιέχουν επίσης υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ενώ έχουν πάρα πολύ λίγο λίπος. Επίσης περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Μάλιστα η περιεκτικότητά τους σε κάλιο είναι μεγαλύτερη από της μπανάνας. Το κάλιο βοηθάει στην λειτουργία της καρδιάς και στην διαχείριση των υγρών στο σώμα μας. Περιέχουν, ακόμα, αντιοξειδωτικά. 

Καλό είναι να κάνουμε ένα σύντομο μαγείρεμα τους. Η μεγάλη επεξεργασία έχει ως συνέπεια την απώλεια θρεπτικών στοιχείων.

Το συγκεκριμένο είδος, λόγω του σχήματος του που είναι σαν μικρό μπολ, μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά και να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο μεζέ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται