Τώρα που οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, σας πιάνει πονοκέφαλος μόνο στην σκέψη του να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά αξεσουάρ παραλίας; Επειδή ο χώρος αποθήκευσης δεν είναι ποτέ αρκετός, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο να τα οργανώσετε για να χωράνε όμορφα όλα! Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα δημιουργήστε έναν ασφαλή και ξεκάθαρο χώρο αποθήκευσης στο υπόγειο/αποθήκη/πατάρι σας.
1. Κάντε στοίβες για ξεκαθάρισμα
Ξεκινήστε με τρείς κατηγορίες: Κρατάω–Χαρίζω–Πετάω. Όπως βγάζετε τα πράγματα από την αποθήκη σας δώστε ένα λεπτό στον εαυτό σας και αποφασίστε σε ποια στοίβα θα βάλετε το αντικείμενο που κρατάτε.
Extra tip
Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε to χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά βάλτε το για χάρισμα ή για πέταγμα.
2. Μην το πολυσκέφτεστε, χαρίστε το
Βρείτε ένα ίδρυμα, μια φιλανθρωπική οργάνωση, μιλήστε με την πιο κοντινή σας Ενορία μάθετε τι χρειάζονται και συνεννοηθείτε μαζί τους για τα περεταίρω.
Extra tip
Τα αντικείμενα που τελικά θα πετάξετε μεταχειριστείτε να ανάλογα, αν μπορούν να ανακυκλωθούν, να μπουν στον ανάλογο κάδο. Αν είναι ογκώδη, φροντίστε να τα παραλάβει η υπηρεσία του δήμου σας ή κάποιος παλιατζής. Μην αφήνετε σε καμία περίπτωση τα αντικείμενα που εσείς δεν χρειάζεστε παραπεταμένα δίπλα από τους κάδους.
3. Ξανά-ξεκαθαρίστε τις στοίβες
Ίσως σας ακουστεί μονότονο και υπερβολικό αλλά τώρα που αδειάσατε την αποθήκη και έχετε μία στοίβα αντικειμένων που θα κρατήσετε, ήρθε ή ώρα να την χωρίσετε σε πολλαπλές κατηγορίες, πχ βιβλία, είδη σπόρτ, παιδικά κλπ. Σκεφτείτε και ορίστε ένα σημείο αποθήκευσης για κάθε κατηγορία. Πχ τα βιβλία σε πλαστικό κουτί σε ψηλό ράφι. Αν το κάθε τι έχει τη θέση του, ποτέ ξανά δεν θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το χάος.
4. Ετικέτες, ετικέτες παντούυυυυ
Εδώ αρχίζει ή χαρά της ταχτοποίησης! Βάλτε σε οτιδήποτε δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμο μία ξεκάθαρη ετικέτα.
Extra tip
Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε ετικέτες χωρίς να αγοράσετε έτοιμες, είναι χρησιμοποιώντας χαρτοταινία. Κόψτε-κολλήστε-γράψτε με μαρκαδόρο-τελειώσατε!
5. Διαλέξτε κατάλληλα ράφια
Τα ράφια είναι σωτηρία, για την αποθήκη και το υπόγειο μέχρι και για το πατάρι σας. Διασφαλίζουν από πλημύρες, δίνουν περισσότερη επιφάνεια και βοηθούν να είναι όλα προσβάσιμα.
Extra tip
Τα μεταλλικά ράφια είναι οικονομικά και εύκολα στην συναρμολόγηση, και δεν επηρεάζονται από υγρασία και θερμοκρασίες όπως το ξύλο.
6. Πλαστικά κουτιά αποθήκευσης
Χρησιμοποιήστε κουτιά και τοποθετείστε αντικείμενα της ίδιας κατηγορίας ή που θα τα αναζητήσετε μαζί.
Extra tip
Τα χαρτόκουτα, παρόλο που είναι σκληρά και οικονομικά, λυγίζουν και χαλάνε και σκίζονται με τη συχνή χρήση – και δεν παρέχουν καμία προστασία από την υγρασία. Τα πλαστικά κουτιά με καπάκι, προστατεύουν το περιεχόμενο καλύτερα, κλείνουν ερμητικά, και είναι εύκολα στην μεταφορά ( εφόσον δεν είναι τεράστια). Τα διάφανα πλαστικά κουτιά, σας βοηθούν επιπλέον και να βλέπετε τι περιέχει το κάθε κουτί.
7. Κρεμάστε τα πάντα
Αν ποτέ είχατε την ευκαιρία να μπείτε σε ένα εργαστήρι μαραγκού ή τεχνίτη, θα παρατηρήσατε ότι το χαρακτηριστικό τους είναι πως κάθε διαθέσιμο σημείο στον τοίχο έχει την χρήση του. Κρεμάστε τον πυροσβεστήρα (απαραίτητος), τα εργαλεία σας, τα γάντια σας κλπ σε γάντζους και μανταλάκια.
Extra tip
Ψάξτε τις επαγγελματικές αγγελίες για σλάτ πάνελ, και ένα φύλλο σας φτάνει για να οργανώσετε μια μικρή αποθήκη. Θα τα αγαπήσετε.