Μάθε πώς δένει η σάλτσα με την τεχνική ρου (roux), με αλεύρι, χωρίς αλεύρι, πώς δένει με κορν φλάουρ, πώς χυλώνει η σάλτσα, πώς πήζει η σάλτσα με αλεύρι, πώς γίνεται το δέσιμο της σάλτσας χωρίς αλεύρι και άμυλο.
Αγαπάμε τις σάλτσες σε όλες τις μορφές τους. Και θέλουμε η σάλτσα μας να δένει και να χυλώνει! Πως πήζει όμως η σάλτσα;
Το δέσιμο της σάλτσας χωρίς αλεύρι γίνεται με συμπύκνωση και με πουρέ λαχανικών ή φρούτων αν πρόκειται για γλυκά.
Πέρα από την συμπύκνωση (ρεντιξιόν) της σάλτσας, δηλαδή το βράσιμο της σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει και χοντρές φουσκάλες να εμφανιστούν στην επιφάνεια της και να πυκνώσει, υπάρχουν κάποιες επιπλέον τεχνικές που βοηθούν να δέσουμε σωστά μια σάλτσα. Το δέσιμο μιας σάλτσας ή μιας σούπας στην μαγειρική ορολογία ονομάζεται Λιεζόν (Liaison). Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να το πετύχετε.