Πίσω

Μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα είναι από τα πιο αγαπημένα κεράσματα ιδανικά για βάφτιση, για παιδικό πάρτυ και εορτασμούς κάθε περίστασης. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα φτιάξουμε μοναδικά μπισκότα βουτύρου στολισμένα με υπέροχα σχέδια. Η δικόσμησή τους είναι εύκολη και τέλειο παιχνίδι για παιδιά!

Τα απλά μπισκότα βουτύρου, σκέτα, είναι ένα νόστιμο σνακ για τα παιδιά και μπορείτε και εσείς να τα απολαύσετε με τον καφέ σας ή το γάλα σας. Με τη ζαχαρόπαστα δε, μεταμορφώνονται και κάνουν ξεχωριστή την κάθε περίσταση.

Και δε μιλάμε για κάτι δύσκολο, μιλάμε για εύκολα μπισκότα με ζαχαρόπαστα.

Και μην αναρωτιέστε: πώς να φτιάξω μπισκότα με ζαχαρόπαστα!

Η συνταγή για τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα είναι απλή και με λίγα υλικά, η παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη.

θεικα μπισκότα βουτύρου βασική συνταγή νόστιμα τραγανα με λίγα υλικά αργυρω
Δείτε εδώ τη συνταγή για τα απλά αλλά θεϊκά μπισκότα βουτύρου

Φτιάξτε τα απλά μπισκότα βουτύρου με την παραπάνω συνταγή και αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν, μπορείτε στη συνέχεια να τα διακοσμήσετε.

Ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε έτοιμη στο εμπόριο αλλά και να τη φτιάξετε. Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή. Στην ουσία σχηματίζετε ένα σφιχτό ζυμάρι, έναν φαγώσιμο “πηλό”, αποτελούμενο κυρίως από νερό, ζάχαρη άχνη και γλυκόζη.

Η ζαχαρόπαστα θέλει λίγη προσπάθεια στην αρχή, αν την φτιάξετε για πρώτη φορά αλλά όταν της πάρετε τον αέρα θα γίνει μία απολαυστική διαδικασία!

Αφού φτιάξετε τη ζαχαρόπαστα και τη χρωματίσετε ανάλογα, ήρθε η ώρα να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας. Ανάλογα με το θέμα που έχετε διαλέξει ή με το τι έχετε φανταστεί, μπορείτε να φτιάξετε διάφορα σχέδια με το ανάλογο κουπάτ (πεταλούδα, αστέρι, μονόκερος, ζωάκια και άλλα σχέδια που αγαπούν τα παιδιά).

Διακόσμηση μπισκότων με ζαχαρόπαστα

Τα πιο εύκολα μπισκότα με ζαχαρόπαστα γίνονται ως εξής. Ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα πάνω σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή αν δεν έχετε, πάνω στον πάγκο σας τον οποίο πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη ή με corn flour. Με το κουπάτ που κόψατε τα μπισκότα κόβετε κομμάτια ζαχαρόπαστας ένα για κάθε μπισκότο που θέλετε να καλύψετε.

Πως κολλάμε ζαχαρόπαστα σε μπισκότα;

Με ένα πινέλο ή με το δάχτυλό σας, βρέχετε την κάτω επιφάνεια του κομματιού της ζαχαρόπαστας και το τοποθετείτε πάνω στο μπισκότο. Για να μην αναρωτιέστε πώς κολλάμε ζαχαρόπαστα σε μπισκότα. Το νερό είναι αυτό που την υγραίνει και έτσι κολλάει πάνω στο μπισκότο.

ευκολα χριστουγεννιατικα μπισκοτα με ζαχαροπαστα διακοσμηση σχεδια για παιδια

Αφού την κολλήσετε πάνω στα μπισκότα σας, μπορείτε να συνεχίσετε τη διακόσμηση! Η ζαχαρόπαστα είναι σαν πλαστελίνη και μπορείτε να τη μεταχειριστείτε ανάλογα. Μπορείτε να την πλάσετε, να φτιάξετε μικρά διακοσμητικά αλλά και να κόψετε με κουπάτ μικρότερα σχήματα και να διακοσμήσετε με αυτά τα μπισκότα σας. Να θυμάστε ότι για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα πάνω σε ζαχαρόπαστα χρειάζεται λίγο νερό ανάμεσα.

Σχέδια για μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Τα σχέδια που μπορείτε να κάνετε; Άπειρα, αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία! Μπισκότα πεταλούδα, μονόκερο, διάφορα ζωάκια, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα, αστεράκια, δεντράκια κτλ.

παιδικα μπισκοτα πεταλουδα με ζαχαροπαστα διακοσμηση σχεδια για παιδια

Και επειδή μπορεί να έχετε ακόμα κάποιες απορίες για τη ζαχαρόπαστα μάθετέ τες όλες παρακάτω!

Εκτός από τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα, που αλλού μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τούρτες ή cupcakes αλλά μπορείτε και να τη χρησιμοποιήσετε σαν πηλό και να φτιάξετε μινιατούρες που θα διακοσμήσουν τις τούρτες σας! Αυτές τις μινιατούρες μπορείτε να τις διατηρήσετε σε τάπερ για αρκετές μέρες ή να τις  αφήσετε έξω στον αέρα να στεγνώσουν και  να σκληρύνουν.

Τι γεύση και τι άρωμα έχει;

Η γεύση της θυμίζει τη βανίλια υποβρύχιο των παιδικών μας χρόνων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα αρωματικά αντί της βανίλιας όπως λεμόνι, πορτοκάλι ή αμύγδαλο. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος της άχνης ζάχαρης με κακάο και να φτιάξετε σοκολατένια ζαχαρόπαστα.

Που βρίσκω τα υλικά που χρειάζομαι για τη ζαχαρόπαστα;

Εκτός από τη γλυκερίνη που μπορείτε να την προμηθευτείτε από το φαρμακείο, όλα τα υπόλοιπα υλικά τα βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να ζητήσετε βρώσιμη γλυκερίνη. Βρώσιμη γλυκερίνη μπορείτε να βρείτε και σε εξειδικευμένα καταστήματα ζαχαροπλαστικής αλλά και Online.

Μπορώ να μη βάλω γλυκερίνη;

Οι ιδιότητες που προσφέρει η γλυκερίνη, είναι να γίνει η ζαχαρόπαστα πιο απαλή, να ανοίγει πιο εύκολα και να μην σκληρύνει πολύ μετά από λίγες μέρες. Μπορείτε να την παραλείψετε αλλά θα χάσει η ζαχαρόπαστά σας αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τι να προσέξω στο ζύμωμα της  ζαχαρόπαστας;

Αν σας κολλάει στα χέρια στο τέλος του ζυμώματος, σημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα άχνης ζάχαρης. Να θυμάστε ότι η ποσότητα της άχνης ζάχαρης που θα χρειαστείτε δεν είναι πάντα η ίδια. Μερικές σταγόνες παραπάνω ή λιγότερο νερό αλλάζουν και την ποσότητα της απαιτούμενης άχνης.

Αν σας βγαίνει πολύ σκληρή και δε δουλεύεται εύκολα, μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες νερού, μέχρι να πάρει την επιθυμητή σύσταση. Αυτό μπορεί να συνέβη είτε γιατί βάλατε περισσότερη άχνη απ’ όσο έπρεπε, είτε αφήσατε τη ζελατίνη (ή το μείγμα της ζελατίνης) να σταθεί για ώρα πριν το προσθέσετε στην άχνη είτε γιατί ήταν χαμηλή η θερμοκρασία στο χώρο που τη δουλέψατε.

Πώς χρωματίζω τη ζαχαρόπαστα;

Αφού φτιάξετε τη ζαχαρόπαστά σας η οποία έχει ένα σχεδόν άσπρο χρώμα, τη χωρίζετε επιμέρους κομμάτια ανάλογα με τα χρώματα που θέλετε να δώσετε. Το είδος του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε είναι προτιμότερο να είναι σε μορφή πάστας για να μην αλλάξει η σύσταση της ζαχαρόπαστας. Προσθέτετε το χρώμα και ζυμώνετε το μείγμα φορώντας γάντια για να μη βάψουν τα χέρια σας. Όσο περισσότερο χρώμα βάλετε, τόσο πιο έντονη θα γίνει η απόχρωση. Κάντε το σταδιακά στην αρχή, προσθέτωντας λίγο λίγο το χρώμα και ζυμώνοντας συνεχώς, μέχρι να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε.

Αν δεν βρείτε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ ή πάστας και χρησιμοποιήσετε χρώμα σε υγρή μορφή, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγη άχνη ζάχαρη στο ζύμωμα. Και αυτό γιατί το υγρό χρώμα θα αραιώσει το μείγμα σας. Μπορείτε, αλλά θα αλλάξουν λίγο οι αναλογίες καθώς τα φύλλα έχουν υγρό. Άρα παίρνει σίγουρα μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης.

Πώς διατηρείται η ζαχαρόπαστα;

Μόλις τη φτιάξουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Αν θέλουμε να τη φυλάξουμε πρέπει να την τυλίξουμε αεροστεγώς σε διαφανή μεμβράνη και να την αποθηκεύσουμε σε ένα ντουλάπι. Αν μείνει έξω στον αέρα, σκληραίνει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, ούτε να την πλάσουμε εύκολα. Τυλιγμένη αεροστεγώς μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αν η ζαχαρόπαστα στεγνώσει λίγο, μπορούμε να αλείψουμε τα χέρια μας με λίγο βούτυρο και να την πλάσουμε. Αν έχει κάνει σκληρή εξωτερική κόρα, κόβουμε με ένα μαχαίρι το σκληρό και κρατάμε το μέσα. Αν έχει σκληρύνει πολύ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, φτιάχνουμε καινούρια.

Εκτός από τα εύκολα μπισκότα με ζαχαρόπαστα, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω φανταστική τούρτα

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται