Πίσω

Ρύζι Καρολίνα: Μάθε που το χρησιμοποιείς από την Αργυρώ

Ρύζι Καρολίνα, που είναι και το αγαπημένο μου

Όταν θέλεις να γεμίσεις λαχανικά σε συνταγές στην κατσαρόλα ή στο ταψί ή καρολίνα είναι το ρύζι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο αρκεί να το διαχειριστείς σωστά.

Για να μη σου λασπώνει το ρύζι Καρολίνα, να το ξεπλύνεις καλά σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η επιφανειακή κόλλα του (άμυλο). Μετά στύψε πάνω στο πλυμένο ρύζι ένα λεμόνι κι ανακάτεψε να πάει παντού. Με τον τρόπο αυτό το ρύζι σου θα παραμείνει σπυρωτό και ας είναι Καρολίνα.

Επίσης το ρύζι Καρολίνα απορροφά τα λίπη και είναι ιδανικό για φαγητά  που δεν τα στραγγίζεις.

Δεν προτείνεται για ριζότο, γιατί ο κόκκος του δεν είναι πολύ ανθεκτικός στο ανακάτεμα και σπάει γρήγορα.

Αν έχετε το χρόνο να το ξεπλύνετε καλά από το άμυλο του και να το μουλιάσετε για καμιά ώρα, τότε το πιλάφι σας θα γίνει σπυρωτό και υπέροχο. Σας είπα είναι το αγαπημένο μου και το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού.

Στο πιλάφι με Καρολίνα πρέπει να σερβίρεται αμέσως μόλις μαγειρευτεί για να μη λασπώσει, λόγω του μεγάλου βαθμού διόγκωσής του.

Φαγητά στην κατσαρόλα με ρύζι καρολίνα

 

 

Στο ταψί το ρύζι Καρολίνα

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται