Η βασική του συνταγή, είναι γνωστή από την ελληνική αρχαιότητα. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Αθήναιου στο έργο του “Δειπνοσοφιστές”, σε ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος και ήταν κάτι ανάλογο με το σημερινό σουβλάκι. Συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί.
Από τότε μέχρι σήμερα το σουβλάκι έχει γίνει παράδοση, το βρίσκεις και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας μας και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ελληνικού Street food.
Αν θέλεις να φτιάξεις τα καλύτερα σουβλάκια, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω συμβουλή. Παίρνεις, λοιπόν, τα κομμάτια του κρέατος και τα μαρινάρεις για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο. Το αποτέλεσμα αυτού του μαριναρίσματος είναι να μη σπάσουν οι ίνες του κρέατος, το οποίο θα έχει μαλακώσει αρκετά. Ακόμα, προσθέτοντας κρεμμύδι, εξισορροπούμε τη γεύση.
Εδώ σας έχω μαζεμένες συνταγές, για να φτιάξετε τα δικά σας πεντανόστιμα και ζουμερά οικονομικά και με φρέσκα υλικά, σουβλάκια.
Συνεχίστε να μεγειρεύετε με πάθος και να θυμάστε πάντα να μου στέλνετε τις εντυπώσεις σας! Με μεγάλη μου χαρά θα λύσω και οποιαδήποτε απορία σας!