• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4 καλαμάρια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ. κινόα βρασμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 πιπεριά
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. σταφίδα
  • 1/4 φλ. κρασί
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο σπανάκι
  • Για τη σάλτσα
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντομάτες
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η γέμιση

    Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με το ρύζι.

    Τα καλαμάρια στο ταψί

    Τα γεμίζουμε με τη γέμιση.

    Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.

    Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και τα βάζουμε από πάνω.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, τα περιχύνουμε

    Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

    Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται