Εκτέλεση
Η γέμιση
Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με το ρύζι.
Τα καλαμάρια στο ταψί
Τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.
Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και τα βάζουμε από πάνω.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, τα περιχύνουμε
Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.