Η σκορδαλιά με αμύγδαλα είναι τόσο ελαφριά και αρωματική που μπορείς να τη σερβίρεις ακόμα και σαν ντιπ, όχι μόνο με τηγανητό ψάρι η θαλασσινά.

Η σκορδαλιά με αμύγδαλα είναι τόσο ελαφριά και αρωματική που μπορείς να τη σερβίρεις ακόμα και σαν ντιπ, όχι μόνο με τηγανητό ψάρι η θαλασσινά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
4

Για την σκορδαλιά αμυγδάλου

  • 100 γρ. αμύγδαλα ψύχα μουσκεμένα σε νερό
  • 5 -6 σκελ. σκόρδο ψημένο ή 3 σκελ. ωμό σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ψωμί
  • 100 γρ. ζεστό νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την σκορδαλιά αμυγδάλου

    Υπάρχουν πολλές συνταγές για σκορδαλιά: με ψωμί και καρύδια ή και σκορδαλιά με πατάτα είναι οι πιο γνωστές. Όμως, αυτή σκορδαλιά με αμύγδαλα είναι φανταστική, με ήπια γεύση και πολύ νόστιμη!

    Πρώτα, μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για λίγα λεπτά να ρουφήξει.

    Το στύβουμε καλά.

    Για καλύτερη πολτοποίηση στην σκορδαλιά με αμύγδαλα, μουσκεύουμε τα ξεφλουδισμένα ωμά αμύγδαλα σε ζεστό νερό για 20’. Έτσι η σκορδαλιά γίνεται κρέμα.

    Πιέζουμε το ψημένο σκόρδο να βγει η μελωμένη γλυκιά πλέον σάρκα του και το βάζουμε στο μπλέντερ.

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα,το στυμμένο ψωμί & το νερό.

    Τα πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: αλάτι, ξύδι και λάδι.

    Πολτοποιούμε την σκορδαλιά αμυγδάλου για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθεί.

    Η σκορδαλιά αμυγδάλου είναι ελαφριά και το σκόρδο δεν μυρίζει καθόλου. Μόνο την γλύκα του ψημένου σκόρδου κρατάμε.

    Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, καλά σκεπασμένη.

    Μπορείτε να σερβίρετε την σκορδαλιά αμυγδάλου με τηγανητό ψάρι, μπακαλιάρο, κολοκυθάκια τηγανητά ή σαν ντιπ με τραγανά τσιπς λαχανικών.

    Ψημένο σκόρδο

    Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα τους μέσα σε αλουμινόχαρτο.

    Ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι.

    Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα σκόρδα στους 200ºC στον αέρα για 40’ να μαλακώσουν και να μελώσουν.

    Όταν ψηθούν τα σκόρδα, αλλάζουν χρώμα,σκουραίνουν και μαλακώνουν πολύ.

    Η αψάδα του ωμού σκόρδου μετατρέπεται σε αρωμα σκόρδου με γλυκιά γεύση.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα πιέζουμε μια μια σκελίδα και παίρνουμε την ψύχα ψημένου σκόρδου.

    Για ελαφριά σκορδαλιά με ψημένο σκόρδο, οι 5-6 σκελίδες είναι αρκετές.

    Για πιο δυνατή γεύση σκόρδου διπλασιάστε την ποσότητα.

    Τα ψημένα σκόρδα διατηρούνται μέσα σε βάζο με ελαιόλαδο για πολλές ημέρες, στην συντήρηση του ψυγείου. Μπορείτε να ψήσετε περισσότερα και για μελλοντική χρήση σε σκορδαλιά ή άλλη συνταγή.

    Διαφήμιση

    Με τι θα συνοδέψεις την σκορδαλιά;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται