• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
32
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μεγάλα φρέσκα σύκα (προαιρετικά στην εποχή τους)
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 4 φέτες προσούτο κομμένες κατά μήκος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σως
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Caprese της Αlessandra

    Για τη σαλάτα caprese, κόβουμε πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα. Τα στήνουμε εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

    Γαρνίρουμε με το προσούτο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε την caprese με τη σως την τελευταία στιγμή.

    Αν οι ιταλικές γεύσεις σας συναρπάζουν εκτός από τη σαλάτα caprese, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-napolitana-to-proino-28-10/

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται