Caprese της Αlessandra
Για τη σαλάτα caprese, κόβουμε πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα. Τα στήνουμε εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Γαρνίρουμε με το προσούτο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε την caprese με τη σως την τελευταία στιγμή.
Αν οι ιταλικές γεύσεις σας συναρπάζουν εκτός από τη σαλάτα caprese, δείτε και την παρακάτω συνταγή
https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-napolitana-to-proino-28-10/