• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
33

Για τη caprese

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μεγάλα φρέσκα σύκα (προαιρετικά στην εποχή τους)
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • ¼ φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 4 φέτ. προσούτο κομμένες κατά μήκος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σως
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη σαλάτα caprese, κόβουμε πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες.

    Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα.

    Τα στήνουμε εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα.

    Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

    Γαρνίρουμε με το προσούτο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

    Περιχύνουμε την σαλάτα με τη σως την τελευταία στιγμή. Ελαφριά, δροσερή και αρωματική.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται