Για το μείγμα του κέικ
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, θα ψήσουμε στη κάτω σχάρα του φούρνου.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα του κέικ 25 εκατ. με τρύπα στην μέση.
Με το κόσκινο, κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 με 5 λεπτά να κρεμώσουν.
Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα.
Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλας το μείγμα για το κέικ.
Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε περίπου μία ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαίρι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο
Βάζουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Όσο είναι ζεστό το γλάσο είναι πολύ ρευστό. Όταν κρυώνει, σταθεροποιείται.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι το περιχύνουμε.
Το εγγλέζικο κέικ καρότο δεν είναι τόσο λιγωτικό όσο το αμερικάνικο που περιλαμβάνει και ζάχαρη άχνη. Δοκιμάστε το με τον καφέ ή το τσάι σας και δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!