Tα γλυκά κέικ λαχανικών τα προτιμούμε γιατί είναι πολύ ζουμερά και δεν στεγνώνουν, λόγω των υγρών που περιέχουν τα λαχανικά. Η ιδιαιτερότητα του είναι...

Tα γλυκά κέικ λαχανικών τα προτιμούμε γιατί είναι πολύ ζουμερά και δεν στεγνώνουν, λόγω των υγρών που περιέχουν τα λαχανικά. Η ιδιαιτερότητα του είναι πως έχει σοκολατένια επίγευση, αφού περιέχει κακάο στη ζύμη,

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
80
  • 60 γρ. κακάο
  • 130 γρ. ψιλοτριμμένο καρότο
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 60 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μείγμα του κέικ

    Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, θα ψήσουμε στη κάτω σχάρα του φούρνου.

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα του κέικ 25 εκατ. με τρύπα στην μέση.

    Με το κόσκινο, κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

    Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 με 5 λεπτά να κρεμώσουν.

    Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες.

    Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα.

    Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλας το μείγμα για το κέικ.

    Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε περίπου μία ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαίρι.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Για το γλάσο

    Βάζουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι.

    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Όσο είναι ζεστό το γλάσο είναι πολύ ρευστό. Όταν κρυώνει, σταθεροποιείται.

    Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι το περιχύνουμε.

    Το εγγλέζικο κέικ καρότο δεν είναι τόσο λιγωτικό όσο το αμερικάνικο που περιλαμβάνει και ζάχαρη άχνη. Δοκιμάστε το με τον καφέ ή το τσάι σας και δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!

    Αν σας άρεσε αυτό το καρότο κέικ, δείτε ακόμα και την παρακάτω συνταγή:

    κέικ ζέβρα

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται