• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
2
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. λιωμένο και κρύο βούτυρο
  • 70 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 γραμ. τριμμένο τυρί που λιώνει
  • 4 άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκατοστών.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C, στον αέρα.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγα και με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τo γαλα, το λιωμένo κρύο βουτυρο και το αλευρι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί. 

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικα, το ζαμπον και το τυρι.

    Αδειάζουμε  στο βουτυρωμένο σκεύος.

    Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35’.

    Είναι έτοιμη όταν σταθεροποιηθεί και ροδίσει στην επιφάνεια της.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10´ στη φόρμα. 

    Μετά κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα. 

    Έτσι θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, χορταστικό και πεντανόστιμο, για όλη την οικογένεια και όλες τις ώρες!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται