• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
4
  • 2 κουλούρια Θεσσαλονίκης
  • 2 μικρά πράσα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγος μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κουλούρι Θεσσαλονίκης

    Κρατάμε το λευκό μέρος από τα πράσα, τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε πολύ μικρά.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο για 5΄-6΄, να ξανθύνει ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό ή τον άνηθο και τη γραβιέρα.

    Κόβουμε τα κουλούρια οριζόντια. Ισομοιράζουμε πάνω τους το μείγμα πράσου με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε για λίγα λεπτά κάτω από καυτό γκριλ.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται