Για το κουλούρι Θεσσαλονίκης
Κρατάμε το λευκό μέρος από τα πράσα, τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε πολύ μικρά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο για 5΄-6΄, να ξανθύνει ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό ή τον άνηθο και τη γραβιέρα.
Κόβουμε τα κουλούρια οριζόντια. Ισομοιράζουμε πάνω τους το μείγμα πράσου με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε για λίγα λεπτά κάτω από καυτό γκριλ.