Λιβανέζικο με χούμους της Αργυρώς
Λιβανέζικο με χούμους
Για το φαγητό λιβανέζικο με χούμους, ανοίγουμε τις αραβικές πίτες στη μέση, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε για 10΄ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να γίνουν τσιπς τραγανά. Tις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και τρίβουμε το σκόρδο να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε και ροδίζουμε τα κρεμμύδια.
Σε μια ανοιχτή πιατέλα, απλώνουμε το φυτικό γιαούρτι και πάνω στρώνουμε τις πίτες σε σειρά.
Καλύπτουμε με το χούμους.
Πασπαλίζουμε με τα ρεβύθια, τα φυστίκια και τα ρόδια. Τέλος, ρίχνουμε τα τηγανητά κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
Ανακαλύψτε κι άλλες υπέροχες Vegan Συνταγές.