• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
10
  • 2 φλ. χούμους
  • 1½ φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1/4 φλ. φιστικιά Αιγίνης ωμά (ψίχα)
  • 1 φλ. φυτικό γιαούρτι
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • φρέσκα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιβανέζικο με χούμους της Αργυρώς

    Λιβανέζικο με χούμους

    Για το φαγητό λιβανέζικο με χούμους, ανοίγουμε τις αραβικές πίτες στη μέση, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τις ψήνουμε για 10΄ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να γίνουν τσιπς τραγανά. Tις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και τρίβουμε το σκόρδο να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Προσθέτουμε και ροδίζουμε τα κρεμμύδια.

    Σε μια ανοιχτή πιατέλα, απλώνουμε το φυτικό γιαούρτι και πάνω στρώνουμε τις πίτες σε σειρά.

    Καλύπτουμε με το χούμους.

    Πασπαλίζουμε με τα ρεβύθια, τα φυστίκια και τα ρόδια. Τέλος, ρίχνουμε τα τηγανητά κρεμμύδια και τον μαϊντανό.

     

    Ανακαλύψτε κι άλλες υπέροχες Vegan Συνταγές.

     

    Αν θέλετε να φτιάξετε πανεύκολο σπιτικό χούμους, ορίστε η συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται