• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
4
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι και λίγο αρνί μπούτι (κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια-σαν κιμάς)
  • 2-3 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 φλ. ρύζι
  • 1-2 φλ. τριμμένη μυζήθρα ξερή
  • 4-5 κ.σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το φύλλο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2-3 σταγόνες ξίδι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπουρέκι

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε με λίγο νερό, ρίχνουμε λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει.

    Ρίχνουμε το κρέας και τον κιμά και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 15΄, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί και με λίγο νερό ακόμα. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα.

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε δύο φύλλα.

    Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, απλώνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό, χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1,5 ώρα.

    Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται