Εκτέλεση
Ξεκινάμε την αλμυρή πατσαβουρόπιτα με τυρί και γιαούρτι, ανοίγοντας τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία. Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες. Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο για 15′ απλωτά, να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά.
Τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και το ζαμπόν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο. Αλάτι αν βάλετε με πολλή προσοχή, γιατί τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ νόστιμα.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά, τα ενώνουμε με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να βραχεί και το τελευταίο κομματάκι φύλλου.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μεγάλο ρηχό ταψί για πίτα. Πασπαλίζουμε με το μισό καλαμποκάλευρο. Αδειάζουμε το χυλό. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να σταθεί για 10-15′ στον πάγκο. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς C για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα η επιφάνεια. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή με σαλάτα εποχής.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα τις πιο νόστιμες πίτες για τους αγαπημένους σας!