Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Αναποδογυριστή Μηλόπιτα #2

Αποστολή
Από τις πιο ωραίες μηλόπιτες, µε μεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτο και πολύ αφράτη ζύμη. Σερβίρετέ την ζεστή, αχνιστή µε µία µπάλα παγωτό. Εάν δεν έχετε καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα του ταψιού, χρησιμοποιήστε κρυσταλλική.
Εκτέλεση

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Θα χρησιμοποιήσουμε µία μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30 εκ. Με 2 κ.σ. γεμάτες από το συνολικό βούτυρο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. Χωρούν περίπου 3½ μήλα. Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερµασµένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα. 


Mερίδες: 10

Υλικά συνταγής


  • 5 μήλα
  • 250 γραµµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 500 γραµµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ