Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πανεύκολη μους σοκολάτας

Αποστολή
Ένα απολαυστικό γλυκό που απαιτεί ελάχιστο από τον χρόνο σας.
Εκτέλεση

1. Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάμε και τ’ ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
3. Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
4. Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να τη σερβίρουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσουμε μέσα κουταλιές από την κρέμα.


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 150 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 150 γραμμ. Κουβερτούρα Πλάκα ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 5 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τ’ ασπράδια)
  • 175 ml κρέμα γάλακτος
  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ (για το γαρνίρισμα)
  • Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ (επίσης για το γαρνίρισμα)

Σχόλια