• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
134
  • Για τη ζύμη
  • 550 γραμ. αλεύρι δυνατό
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ½ φακελάκι μαγιά
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 120 γραμ. γάλα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
  • Για τη γέμιση
  • 2 φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 2 κ.σ ρούμι
  • 1/2 φλ. μέλι χλιαρό
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα ή μελι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δίχρωμο κέικ

    Δίχρωμο κέικ

    Το δίχρωμο κέικ ριγέ από την Αργυρώ είναι μια ιδανική συνταγή για πρωινό αλλά και με τον καφέ. Ένα εντυπωσιακό κέικ με ρίγες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. 

    Για τη ζύμη

    • Με το κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
    • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
    • Ζυμώνουμε τη ζύμη και λίγο λίγο ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο να το πίνει η ζύμη.
    • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    • Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

    Για να γεμίσουμε το δίχρωμο κέικ

    • Σε μπολ βάζουμε την ψίχα από τα καρύδια, την κανέλα, το ρούμι, το χλιαρό μέλι, το αυγό, τη μαύρη ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
    • Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
    • Αφού ανέβει η ζύμη για το δίχρωμο κέικ, την αδειάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.. 
    • Απλώνουμε το μείγμα για κέικ σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
    • Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
    • Μετά το ψήσιμο, όταν θα κόβουμε σε φέτες, θα φαίνεται ριγέ ζύμη με καφέ γέμιση.
    • Τοποθετούμε το ρολό σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ, πολύ καλά βουτυρωμένη.
    • Το αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο για 40 λεπτά.

    Για να ψήσουμε το δίχρωμο κέικ

    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο το κέικ με ρίγες στους 180°C βαθμούς για 45 λεπτά να ροδίσει.

    Για το σερβίρισμα

    • Αφού βγάλουμε από το φούρνο το δίχρωμο κέικ ριγέ από την Αργυρώ, το αφήνουμε στη φόρμα του κέικ να σταθεί για 20 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
    • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή περιχύνουμε με μέλι όσο ακόμα είναι ζεστό, για να τα ρουφήξει.

    Το γλυκό μας είναι έτοιμο και είναι πεντανόστιμο! Μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για κέικ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Μόλις κόψετε ένα κομμάτι και δείτε πόσο όμορφο είναι με τις ρίγες του θα θέλετε να το φωτογραφήσετε!

     

    Αν σας άρεσε αυτό το γλυκό από την Αργυρώ, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται