Εκτέλεση
Για το κέικ ριγέ με καρύδια, κανέλα και μέλι, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και λίγο λίγο ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο να το πίνει η ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση του κέικ
Σε μπολ βάζουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, το ρούμι, το χλιαρό μέλι, το αυγό, τη μαύρη ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Αφού ανέβει η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου.
Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Μετά το ψήσιμο, όταν θα κόβουμε φέτα, θα φαίνεται ριγέ ζύμη με καφέ γέμιση.
Τοποθετούμε το ρολό σε μεγάλη φόρμα για κέικ, πολύ καλά βουτυρωμένη. Αφήνουμε το κέικ σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο για 40΄.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄να ροδίσει.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα να σταθεί για 20΄και έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα ή περιχύνουμε με μέλι όσο ακόμα είναι ζεστό, για να ρουφήξει.
Μάθετε και όλα τα μυστικά για να φτιάχνετε πάντα τα πιο επιτυχημένα κέικ!