Πλιγούρι με λαχανικά
Για το εύκολο πιλάφι πλιγούρι με λαχανικά,
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κολοκύθι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό.
- Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.
Μυστικά για τέλειο πλιγούρι με λαχανικά
- Το πλιγούρι πρέπει να βράσει σε χαμηλή φωτιά στα υγρά του μέχρι να φουσκώσει.
- Βράζει πιο γρήγορα αν το μουλιάσετε σε μπολ με νερό για λίγη ώρα.
- Μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι λαχανικά έχετε πχ μελιτζάνα, πράσο κλπ.
- Μη το βράζετε σε δυνατή φωτιά γιατί θα εξατμιστούν τα υγρά και δεν θα προλάβει να μαλακώσει.
- Μια σταγόνα ελαιόλαδο στο τέλος και ένα απαλό ανακάτεμα θα το αφρατέψουν πριν το σερβίρισμα.
- Σερβίρετε το με λίγο λεμόνι ή τυρί τριμμένο όσο είναι ακόμα ζεστό.