• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
44
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γραμ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. ρύζι
  • 900 γραμ. ζωμό κότας
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι στο φούρνο

    ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά.

    • Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας ν’ αποβάλουν το λίπος τους.
    • Στο ίδιο τηγάνι (αφού το στραγγίσουμε από το λίπος) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για  5΄-6΄, έως ότου γίνει διάφανο.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε τα λουκάνικα με το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
    • Προσθέτουμε και το βραστό ζωμό.
    • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε και το θυμάρι.
    • Βάζουμε όλο το μείγμα σε βαθύ κεραμικό σκεύος.
    • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε για 15΄ στους 180 C στις αντιστάσεις.
    • Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα.
    • Ψήνουμε για επιπλέον 15΄, με το σκεύος ξεσκέπαστο.

    Extra tips 

    • Βάζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι για να αποβάλλουν το λίπος.
    • Λαδώνουμε το ρύζι πριν το βάλουμε στο φούρνο για να βγει σπυρωτό.
    • Η προσθήκη του βραστού ζωμού μειώνει το χρόνο ψησίματος στο μισό.
    • Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά τελευταία στιγμή για να κρατήσει το άρωμά τους.

    Αν σας άρεσε το ρύζι στο φούρνο, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω πιλάφι

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται