Για το ρύζι στο φούρνο
ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά.
- Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας ν’ αποβάλουν το λίπος τους.
- Στο ίδιο τηγάνι (αφού το στραγγίσουμε από το λίπος) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄-6΄, έως ότου γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα λουκάνικα με το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε και το βραστό ζωμό.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε και το θυμάρι.
- Βάζουμε όλο το μείγμα σε βαθύ κεραμικό σκεύος.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 15΄ στους 180 C στις αντιστάσεις.
- Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα.
- Ψήνουμε για επιπλέον 15΄, με το σκεύος ξεσκέπαστο.
Extra tips
- Βάζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι για να αποβάλλουν το λίπος.
- Λαδώνουμε το ρύζι πριν το βάλουμε στο φούρνο για να βγει σπυρωτό.
- Η προσθήκη του βραστού ζωμού μειώνει το χρόνο ψησίματος στο μισό.
- Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά τελευταία στιγμή για να κρατήσει το άρωμά τους.
Αν σας άρεσε το ρύζι στο φούρνο, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω πιλάφι
https://www.argiro.gr/recipe/pilafi-me-laxanika/