• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
16
  • 1 συσκευασία φυτικά κεφτεδάκια ή σπιτικά φυτικά κεφτεδάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 250 γραµ. μανιτάρια μικρά (ολόκληρα)
  • 1 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1½ φλ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή φρέσκο δυόσμο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα vegan κεφτεδάκια

    Για  τα Vegan κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ

    • Ψήνουμε τα vegan κεφτεδάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να φτιάξουμε τη vegan σάλτσα μανιτάρια αλά κρεμ για να φτιάξουμε vegan κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ.
    • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3΄.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
    • Αφαιρούμε το σκόρδο.
    • Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και το ζωμό λαχανικών.
    • Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με τη σκόνη μουστάρδας, σε λίγο νερό (2 κ.σ) και περιχύνουμε τη σάλτσα.
    • Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
    • Μόλις πυκνώσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια μέσα και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.
    • Σερβίρουμε τα vegan κεφτεδάκια αλλά κρεμ σε βαθύ πιάτο, με βρασμένες βίδες (ζυμαρικά), ρύζι ή πατάτες.
    • Περιχύνουμε με την πλούσια vegan σάλτσα αλά κρεμ.

    Μετά τα vegan κεφτεδάκια αλά κρεμ, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω εύκολη συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται