• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
222
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κοµµένο σε μπουκιές
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 2 φλ. µακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι
  • 5 καρότα κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. ψιλοκοµµένα µανιτάρια
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκοµµένη
  • 5 φλ. ζωμό κότας ή νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτόπουλο με ρύζι

    Για το κοτόπουλο με ρύζι στην κατσαρόλα, ροδίζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε 4΄-5΄, να μαραθούν ελαφρώς.

    Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουµε και μισοσκεπάζουµε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20΄. Στο τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό µε τον ψιλοκοµµένο μαϊντανό.

    Για τέλεια μαγειρέματα με κοτόπουλο και ρύζι, διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να μαγειρέψετε σωστά το κοτόπουλο, αλλά και εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ρύζι.

    Αν σας άρεσε το κοτόπουλο με ρύζι στην κατσαρόλα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται